Nederlandse toppers getipt door beurskenners

Redactie ABM Financial News - 11 mei 2012, 12:19

Halfgeleiders getipt door hedgefonds Antaurus, Geert Schaaij positief over Brunel.

Tijdens een debat georganiseerd door online broker Lynx hebben de beurskenners Geert Schaaij en Marc Langeveld hun favoriete aandelen prijsgegeven. Schaaij geeft de voorkeur aan Brunel en ING, Langeveld prijst de halfgeleiderindustrie samen met DSM.

 

Geert Schaaij, directeur van Beursgenoten, wijst op de hoge marges waar Brunel van profiteert, tezamen met een groeipotentie in Nederland tot 30 procent. De detacheerder opereert daarnaast in de Australische olie- en gassector, waar grote contracten worden afgesloten. Een eerste koersdoel is volgens Schaaij 45 euro. Langeveld begrijpt het enthousiasme van Schaaij, maar heeft het idee dat de waardering van het aandeel momenteel te hoog is.

 

Bij ING gelooft Schaaij dat het aandeel binnenkort gesplitst zal worden in een bank- en een verzekeringstak. Dit zal een positief effect hebben op de totale waardering van ING. Daarnaast ogen de resultaten volgens Schaaij positief. Willem Middelkoop begrijpt het positieve gevoel van Schaaij over ING niet. “Koop gewoon nooit een financial”, want het waarderen is te lastig volgens de mede-oprichter van het Commodity Discovery Fund.

 

Marc Langeveld heeft grote interesse in de halfgeleiderindustrie. De mede-oprichter van het hedgefonds Antaurus tipt zowel ASM International als ASML. Bij ASM International wijst Langeveld op het belang van 53 procent in ASM Pacific, welke bij reële waardering de huidige koers van ASM International zou overtreffen. Volgens Langeveld is een waardering richting de 45 tot 50 euro mogelijk, waar het fonds nu rond de 28 euro noteert.

 

ASML geniet interesse vanwege haar dominante marktpositie en forse winstuitkeringen. Door de beperkte mogelijkheden voor acquisities keert ASML een groot deel van haar winsten uit aan haar aandeelhouders. Langeveld noemt het bedrijf “de Nederlandse Apple”. Schaaij is eveneens positief over ASML en voegt daaraan toe dat het bedrijf binnenkort een notering zal krijgen aan de Eurostoxx 600, iets wat de koers zal stimuleren.

 

Tot slot tipt Langeveld DSM. Het bedrijf is marktleider en beschikt over kennis om biodiesel te produceren uit afval van onder andere maïs. Langeveld gelooft hiermee, tezamen met de lage waardering ten opzichte van concurrenten, een koers van 70 euro mogelijk is. Dat zou een stijging van bijna 70 procent betekenen. Schaaij gelooft hier niet in en noemt het nu kopen van DSM getuigen van slechte timing gezien de koersstijging in de laatste maanden. Ook de margedruk op Chinese markt is volgens de Beursgenoot niet positief voor DSM.

1 reactie

Redactie ABM Financial News - 28 januari 2013, 12:15

Schaaij tipte ING en dat pakte goed uit > +43% http://www.deaandeelhouder.nl/weblog/merwin/2013/1/13/heroine-aandeel_getipt_door_kraland/
Redactie ABM Financial News

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

In de meest spannende maanden van 2008, waarop de financiƫle crisis op zijn hoogtepunt was, ben ik begonnen met beleggen in aandelen.

Sinds een aantal maanden combineer ik de aandelen waar mogelijk met derivaten. Grote interesse om mijn kennis te verbreden.


Recente weblogs


Dossiers

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 57,44 1,09% 0,62 56,82
ASML HOL... toevoegen aan uw watchlist 158,55 0,63% 1,00 157,55
BRUNEL I... toevoegen aan uw watchlist 15,50 -4,02% -0,65 16,15
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 84,24 -0,28% -0,24 84,48
ING GROEP toevoegen aan uw watchlist 14,74 0,14% 0,02 14,72

Portefeuille van de auteur: Redactie ABM Financial News

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.