Beursexperts optimistisch over volatiele aandelenmarkten

rogier - 19 januari 2015, 20:25

Verscheidende kansen in oliesector.

Voor 2015 zien Nederlandse beleggingsspecialisten kansen in een volatiele aandelenmarkt en de oliesector. Dat blijkt uit de tips die tijdens het vierde Lynx Beleggersdebat werden gegeven. Deelnemers aan het debat waren Lucas Daalder van Robeco, André Brouwers van Het Beleggingsinstituut, Jim Tehupuring van ProBeleggen en Karel Mercx van Lynx.

 

Iedere expert gaf drie tips voor het komende beursjaar mee. De marktvorsers zien genoeg kansen op de aandelenmarkten in 2015. "Er komt in 2015 veel meer volatiliteit op de beurzen, maar we blijven wel long op aandelen. Er is simpelweg geen alternatief voor de grote liquiditeiten die wereldwijd naar rendement zoeken. Obligaties zijn veel te duur en dan kom je nog steeds uit op de aandelenmarkten waar nog voldoende kansen liggen", zei Lukas Daalder van Robeco. Hij adviseerde beleggers dan ook om uit Europese bedrijfsobligaties te stappen.

 

Jim Tehupuring en Karel Mercx zien beide brood in verschillende oliegerelateerde fondsen. "Aandelen Royal Dutch Shell zijn hard afgestraft", aldus Tehupuring die een geschreven put op het fonds adviseerde. Daalder denkt dat het herstel van Shell mogelijk op zich laat wachten, zelfs als de bodem van de olieprijs al is bereikt. "Olieaandelen hebben vaak last van een naijleffect", stelde Daalder.

 

Beleggingsexpert Karel Mercx van Lynx ziet kansen voor een calloptie juni 17 euro op Fugro. "Er is veel ellende over Fugro uitgestort. Het aandeel is enorm afgestraft en meerdere keren gehalveerd", zo lichtte Mercx toe. Zijn calloptie biedt "in een overnamescenario iet minder rendement", maar dat offert Mercx graag op om het risico-en het rendement in evenwicht te hebben. Tevens tipte Mercx het aandeel ExxonMobil vanwege het dividendbeleid van de oliereus. Tehupuring raakte overtuigd van de tip door de toelichting van Mercx die volgens eerstgenoemde aantoonde dat "de winstgevendheid ten opzichte van het dividend is verbeterd".

 

De deelnemers aan het debat verwachten een volatiel jaar voor de AEX. Andre Brouwers denkt dat de Nederlandse hoofdindex zich gaat bewegen tussen de 370 en 450 punten. Verder stelde hij tijdens het debat dat de Chinese beurs alle kanten kan opschieten. "Of het nou Shanghigh of Shanglow wordt, ik heb echt geen idee", stelde Brouwers. Vooralsnog lijkt de markt zich richting een 'Shanglow' te bewegen. Vanochtend sloot de Shanghai Composite bijna 8 procent lager nadat de Chinese toezichthouder besloot om het beleggen met geleend geld gedeeltelijk aan banden te leggen.

 

De tip die door de circa 4.000 kijkers het best gewaardeerd werd, kwam van de hand van Jim Tehupuring. Hij tipte het Belgische Ion Beam Applications. "Dit aandeel is nog zeer onbekend bij beleggers omdat het op de Belgische beurs staat. Ze zijn marktleider en hebben theoretisch gezien op de lange termijn nog ruimte om qua omzet nog zeventien keer te groeien ten opzichte van de huidige verkopen."

 

De titel beste analist kwam, hoewel slechts met een nipte voorsprong, voor rekening van André Brouwers. Daarmee won Brouwers het debat, dat voor het vierde jaar werd georganiseerd, al weer voor de derde keer.

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 535,45 0,74% 3,93 531,52
FUGRO toevoegen aan uw watchlist 11,87 1,71% 0,20 11,67
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,30 1,40% 0,35 24,95

Portefeuille van de auteur: rogier

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.