Berkshire Hathaway stroopt de beurzen af

Redactie ABM Financial News - 19 november 2009, 13:34

Waarschijnlijk zitten we nu op een economisch dieptepunt, want Warren Buffet heeft al weer flink ingekocht. De meest succesvolle belegger in de geschiedenis staat er namelijk bekend om bedrijven te kopen als de economische omstandigheden slecht zijn en de waarderingen extreem laag.

Berkshire Hathaway heeft de afgelopen maanden flink ingekocht. Zo heeft het bedrijf van superbelegger Warren Buffet zijn belang vergroot in Burlington Northern Sante Fe, Exxon Mobile, Nestlé, Republic Services en Wal-Mart. Het investeringsvehikel van topbelegger Warren Buffet spendeerde hierbij een recordbedrag aan Burlington Northern Sante Fe, namelijk 264 miljard dollar.

 

Overname Burlington Northern Sante Fe

Berkshire Hathaway heeft het resterende belang van 77 procent in spoorwegbedrijf Burlington Northern overgenomen voor 100 dollar per aandeel. De rest van de aandelen bezat het bedrijf al. De totale overnamesom bedroeg daardoor 44 miljard dollar, inclusief een schuld van 10 miljard. Dit is het hoogste bedrag van Buffet ooit betaald voor overname. De transactie wordt begin 2010 voltooid.Belang in Exxon Mobile


Het bedrijf van Buffet meldde ook dat het 1,28 miljoen dollar bezit van oliegigant Exxon. Buffett is er van overtuigd dat energie flink duurder zal worden. Volgens hem komt er binnenkort een periode van sterke inflatie. Indien er inderdaad een periode van sterke inflatie zal aankomen zullen de energieprijzen enorm zal stijgen.

 

Buffet koopt 3,4 miljoen aandelen van Nestlé

Berkshire Hathaway liet laatst ook weten dat het 3,4 miljoen aandelen van Nestle heeft gekocht ter waarde van 144,7 miljoen dollar. Die aankoop is opmerkelijk, omdat Buffett een belang ter waarde van 3,63 miljard dollar heeft in concurrent Kraft Foods.

 

Republic Services en Travelers

Buffett stak verder 96,3 miljoen dollar in afvalverwerker Republic Services. Daarnaast besteedde het ook nog 1,35 miljoen aan verzekeraar Travelers Cos.

 

Berkshire Hathaway verdubbelde belang in Wal-Mart

Het bedrijf van Warren Buffet heeft zijn belang in Wal-Mart verdubbeld. Deze aankoop is volgens economen ingegeven door de crisis, Buffett lijkt er rekening mee te houden dat goedkope supermarkten als Wal-Mart goede jaren tegemoet gaan.

 

Door: Joeri Zwart, ABM Financial News
Info@abmos.nl of +31(0)50-711 39 93.

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.

Portefeuille van de auteur: Redactie ABM Financial News

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.