Woensdag gehaktdag!

Sifratelli - 5 december 2013, 16:59

Woensdag gehaktdag en dat hebben bezitters van hefboomproducten geweten.

Na de aankondiging van een beduidend beter cijfer herstelde de AEX 1,1 procent van haar laagste stand en ging de dag uit met een slotstand van minus 0,7 procent.

 

Opmerkelijk en triest waren de voorspelbare bewegingen in de hefboomproducten, bekend onder ronkende namen als de turbo, speeder en sprinter.
Uit ervaring weet ik dat er Turbo-, speeder-, en sprinter Long bezitters ‘m zaten te knijpen in de hoop niet uitgestopt te worden.

 

Helaas! Omdat verschillende niveaus (indexen, aandelen) lange tijd niet in beeld zijn geweest kun je concluderen dat de open interest behoorlijk was in de woensdag gestopte beleggingsproducten.

 

De combinatie van lage handelsvolumes en een grote open interest creëert ‘een schot voor open doel’ om de openstaande stop loss niveaus een zetje te geven.

 

Ik volg, en met mij vele anderen, de gedragingen van dit product . Het is opmerkelijk hoe vaak het gebeurt dat er op onbewaakte momenten naar stop loss niveaus wordt toegewerkt.

 

In mijn beleving is front running (vooraf positie innemen met de wetenschap dat er een contra- transactie aanstaande is) en churning (overdreven in- en verkoop van aandelen door beleggingsinstelling) nog steeds aan de orde. Het vervolg van de koersvorming spreekt voor zich en is uitermate voorspelbaar.

 

Hoe bedoelt u, transparant en ethisch handelen!

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

Sifratelli is de alias van de bekende beursgoeroe Michael Jabroer. Dagelijks geeft Jabroer een vooruitblik op de AEX voor www.sifratelli.nl

Na ruim 30 jaar ervaring te hebben opgedaan bij verscheidene banken en commissionairs in effecten in de hoedanigheid van junior tot CEO leek het mij waardevol om mijn gedachten met u te delen. Mijn -doorgaans eigenzinnige- interpretatie van financieel, economische, en sociale ontwikkelingen en de impact daarvan op de beurzen biedt u mogelijk een houvast.
 
Mijn visie wordt gevoed door een eenvoudige psychologische benadering. Met alle respect voor de rationalisten onder ons ga ik er er nog altijd van uit dat de massa die actief is op de kapitaalmarkt behept is met een opportunistisch perspectief. Gewin op korte termijn prevaleert nog altijd. De fouten die uit deze korte termijn insteek voortvloeien probeer ik te signaleren en te interpreteren om daarmee het verloop en richting van beurskoersen te verklaren en te voorspellen.


Recente weblogs


Dossiers

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 535,45 0,74% 3,93 531,52

Portefeuille van de auteur: Sifratelli