Renteverlaging door ECB aanstaande?!

Sifratelli - 5 juni 2012, 12:19

ECB intervenieert in aanloop naar een renteverlaging later deze week.

Nadat de mondiale beurzen vorige week “en masse” flink moesten inleveren, was het gisteren een dag van bezinning. Gevoed door een herstel van de €/$ werd een verdere daling een halt toe geroepen. Opmerkelijk was dat de €/$ plotseling zonder enig noemenswaardig nieuws het hazenpad koos (1,25). Ik heb een stellig vermoeden dat de ECB aan het interveniëren is, vooruitlopend op een naar mijn mening aanstaande renteverlaging van ¼ procent punt.
Vandaag verwacht ik een verder herstel van de Europese aandelenmarkt onder aanvoering van de financiële waarden. Wellicht met behoorlijke koersuitslagen. Een dunne markt (volumes) als gevolg van de afwezigheid van de Britten die de “Queens” 60-jarige jubileum vieren, kan daar een extra bijdrage aan leveren.

1 reactie

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2012, 17:16

Economen van Nomura menen dat de woordkeuze van Draghi, van “verhoogde neerwaartse riscio's” voor de economie, ruimte geven voor een renteverlaging in juli. In dat licht is het tevens positief dat het rentebesluit ditmaal niet unaniem werd genomen. Een klein aantal topmensen binnen de centrale bank opteerde al deze maand voor een renteverlaging.
Redactie ABM Financial News

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

Sifratelli is de alias van de bekende beursgoeroe Michael Jabroer. Dagelijks geeft Jabroer een vooruitblik op de AEX voor www.sifratelli.nl

Na ruim 30 jaar ervaring te hebben opgedaan bij verscheidene banken en commissionairs in effecten in de hoedanigheid van junior tot CEO leek het mij waardevol om mijn gedachten met u te delen. Mijn -doorgaans eigenzinnige- interpretatie van financieel, economische, en sociale ontwikkelingen en de impact daarvan op de beurzen biedt u mogelijk een houvast.
 
Mijn visie wordt gevoed door een eenvoudige psychologische benadering. Met alle respect voor de rationalisten onder ons ga ik er er nog altijd van uit dat de massa die actief is op de kapitaalmarkt behept is met een opportunistisch perspectief. Gewin op korte termijn prevaleert nog altijd. De fouten die uit deze korte termijn insteek voortvloeien probeer ik te signaleren en te interpreteren om daarmee het verloop en richting van beurskoersen te verklaren en te voorspellen.


Recente weblogs


Dossiers

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.

Portefeuille van de auteur: Sifratelli