Wat doet FedEX nu TNT bod UPS accepteert

Koen Bender - 19 maart 2012, 12:11

TNT Express heeft het bod van 9,50 euro door UPS geaccepteerd. PostNL meldt stukken aan.

Vier weken geleden maakte TNT Express bekend een bod van 9 euro van UPS te hebben ontvangen en afgewezen. Vanmorgen maakte UPS en TNT gezamenlijk bekend overeenstemming te hebben bereikt over de overname. UPS biedt 9,50 euro in cash voor elk aandeel TNT. Het bod wordt gestand gedaan als 80 procent van de aandeelhouders zich aanmeldt voor het bod. TNT beveelt het bod aan bij haar aandeelhouders. De grootste aandeelhouder van TNT Express, PostNL, heeft al aangegeven haar stukken aan te melden voor het bod. UPS denkt jaarlijks 400 tot 550 miljoen euro aan synergievoordelen te kunnen behalen. Het personeel van de nieuwe combinatie in Europa wordt geselecteerd op basis van het “best person for the job”principe.Het bod is conditioneel en kan onder meer worden teruggetrokken als de economische omstandigheden daar aanleiding toe geven of als TNT een hoger bod ontvangt van een bonafide andere partij.

 

Wat doet FedEX?

De enige bonafide partij die geïnteresseerd zou kunnen zijn is FedEX. De overeenkomst tussen UPS en TNT Express laat ruimte voor een derde bieder. Het bod van FedEX moet dan minimaal 8 procent hoger zijn en een significante meerwaarde bieden voor TNT Express. In het geval van zo’n bod mag UPS het nieuwe bod evenaren en TNT Express alsnog overnemen. Als UPS het bod niet evenaart en FedEX er met TNT Express vandoor gaat, dan moet TNT 50 miljoen euro (minder dan 1% van de transactiesom) aan UPS betalen als schadevergoeding.Tot nog toe hult FedEX zich in stilzwijgen. Dit kan echter een strategische achtergrond hebben. Immers door te wachten op een geaccepteerd bod door UPS verkrijgt FedEX waardevolle informatie. Zo weet FedEX wat de synergie voordelen zijn die UPS denkt te kunnen behalen en weet het welk bod ze minimaal moet uitbrengen (10,25 euro) om UPS dwars te zitten bij de overname. In 2008 heeft FedEX TNT al benaderd voor een mogelijke overname.FedEX heeft een veel kleinere positie in Europa en de enige mogelijkheid om die positie snel uit te bereiden is de integratie van de winstgevende Europese operatie van TNT. Daarmee bereikt FedEX grote synergie voordelenen kan het daarnaast UPS een behoorlijke hak in China zetten door TNT over te nemen. UPS zal dan niet op korte termijn in staat zijn om een grote positie in de snelgroeiende Chinese markt op te bouwen.Door een tegenbod op TNT uit te brengen kan FedEX haar aartsrivaal UPS dus op meerdere manieren dwarszitten. Bij een overname van TNT door FedEX versterkt FedEX haar positie in Europa en China. In het geval dat UPS een hoger bod van FedEX evenaart of overtreft en UPS dus dieper in de buidel moet tasten voor TNT, dan zorgt FedEX ervoor dat de financiele positie van UPS zwakker wordt.Op 22 maart komt FedEX met haar jaarcijfers en dan komt er ook duidelijkheid of FedEX nog een bod overweegt. Nog even afwachten dus en het neerwaartse risico op de positie in TNT Express lijkt nu zeer beperkt terwijl er met een mogelijk bod van FedEX nog voldoende opwaarts potentieel is.Mercurius Vermogensbeheer heeft momenteel een positie in de ING TNT Express Sprinter Long 8,10 voor haar cliënten. 

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

Koen Bender is oprichter/eigenaar van Mercurius Vermogensbeheer.

Beleggingsbeleid?
Opkomende landen groeien harder, stijgende vraag naar grondstoffen, aangevuld met Westerse kwaliteitsaandelen. Dat is 80%van de portefeuilles, stabiel en voor de lange termijn. 20% zijn specials. Bedrijven die kansen bieden door overnames. Korte termijn winsten met beperkt risico.
80%+20%=100% kwaliteitsportefeuilles met rendement!


Recente weblogs


Dossiers

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TNT EXPRESS toevoegen aan uw watchlist 8,45 -9,53% -0,89 8,45

Portefeuille van de auteur: Koen Bender

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.