Beursgenoten Top Picks voor 2015

Geert Schaaij - 10 december 2014, 16:31

Acht favorieten voor komend jaar.

Beursgenoten verwacht dat het economisch herstel in 2015 zichtbaar wordt. Deze visie wordt ondersteund door economen van de Rabobank, die recent in hun gepubliceerde Visie op 2015 schreven dat de Nederlandse economie in 2015 met 1,5% twee keer zo hard zal groeien als in 2014.

 

De economische groeiverwachtingen voor Nederland zijn daarmee de hoogste van de afgelopen vier jaar. Het besteedbare inkomen van huishoudens neemt voor het tweede jaar op rij toe en het herstel op de woningmarkt zet door. De groei blijft echter laag en de werkloosheid hoog, aldus de economen.

 

De Nederlandse beurs is relatief afhankelijk van de Verenigde Staten aangezien ruim 29% van de omzet van Nederlandse bedrijven daar wordt gerealiseerd.

 

Historisch gezien heeft de index altijd een hoge correlatie met de beweging van de Amerikaanse dollar gehad. Een verwacht verder herstel van de nationale huizenmarkt zal de Nederlandse economie ondersteunen. Derhalve zou de Nederlandse beurs komend jaar wel eens een van de betere jongetjes van de klas kunnen zijn.

 

Favorieten voor de komende 6 tot 12 maanden:

1.    Aalberts Industries : ondanks moeilijke macro economische omstandigheden wist de groep over de eerste zes maanden van 2014 9% autonome groei te realiseren in haar bedrijfsresultaat en een verbetering van 50 basispunten in haar operationele marge. Beursgenoten is ervan overtuigd dat de groep een forse groei in de cashflow en rendementen zal realiseren in een omgeving van positieve mondiale economische groei.

 

2.    AMG : ondanks een forse vermindering van de schuldpositie lijkt het aandeel zich in niemandsland te bevinden. Geringe aandacht van beleggers lijkt hieraan ten grondslag te liggen. Beursgenoten verwacht dat dit zal veranderen zodra de groep gaat profiteren van het economische herstel.

 

3.    ING : slechts vijf van de twintig analisten die het aandeel volgen, verwachten over 2014 (betaalbaar in 2015) een dividend. De recente afbetaling van de staatschuld en verkoop van een 14% belang in de Amerikaanse activiteiten maakt een dividend in onze ogen echter steeds aannemelijker. Gecorrigeerd voor het belang (en vastgezet kapitaal) in de verzekeringsactiviteiten noteren de bankactiviteiten nog steeds een discount (17%) vergeleken met de bankensector in Europa.

 

4.    KBC Ancora : noteert nog steeds op een discount van 37% ten opzichte van de waarde van het 18,6% belang in KBC. De inkomstenstroom (afkomstig uit dividendbetaling door KBC) komt op gang, wat leidt tot een dividendrendement van >6% vanaf 2016. Dit gegeven, gecombineerd met de zeer hoge discount, heeft ons sinds kort groot fan van dit aandeel gemaakt.

 

5.    PostNL : de koers van het aandeel is recent fors gedaald nadat de groep met zwakke kwartaalcijfers kwam. Beursgenoten is van mening dat de herstructurering van de nationale postactiviteiten goed verloopt. Vanwege de negatieve eigen vermogenspositie zal de groep voorlopig echter nog geen dividend betalen. Desondanks vinden we de waardering spotgoedkoop.

 

6.    Randstad : in onze ogen op dit moment het beste aandeel in de sector vanwege een betere regionale spreiding dan haar concurrenten. Management heeft recent duidelijke financiële targets afgegeven. Mensen die geloven in een economisch herstel, dienen in de sector te investeren.

 

7.    Royal Dutch : Beursgenoten is enthousiast over de acties die CEO Ben van Beurden sinds zijn aantreden onderneemt. Daarbij komt dat het dividendrendement van ruim 5% een leuke extra inkomstenstroom voor beleggers oplevert.

 

8.    TKH : we blijven van mening dat de waardering van de groep zeer interessant is gegeven de groeivooruitzichten voor de groep. Ondanks enkele winstverassingen op rij lijkt de koers zich vooralsnog in een trading range te bevinden. Beursgenoten is van mening dat een verdere koersstijging slechts een kwestie van tijd is.

 

Onze lijst van afgelopen jaar heeft op het moment van schrijven een gemiddeld positief rendement laten zien. Aangezien onze lijst bestond uit een aantal AEX- en AMX-bedrijven vergelijken we de prestaties ervan met het gemiddelde rendement van de twee indices. Conclusie: onze lijst heeft het beter gedaan (5,6% versus 2,35%).

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

Beursgenoten is een unieke formule onder leiding van Geert Schaaij. In bestaande, nieuwe of opkomende markten wordt met een kritische blik gezocht naar beleggingen die kansen bieden. Mogelijke bedreigingen verliezen we daarbij niet uit het oog. Nieuwe producten worden beoordeeld en getoetst. Daarnaast ontwikkelt Beursgenoten interessante optiestrategieƫn die uw rendement kunnen vergroten.


Recente weblogs


Dossiers

Deze gebruiker heeft nog niet in een dossier gepubliceerd.

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AALBERTS... toevoegen aan uw watchlist 42,20 -2,25% -0,97 43,17
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 35,82 -4,22% -1,58 37,40
ING GROEP toevoegen aan uw watchlist 13,59 -3,07% -0,43 14,02
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,08 -1,28% -0,04 3,12
RANDSTAD toevoegen aan uw watchlist 55,48 -1,60% -0,90 56,38
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,50 -0,82% -0,21 25,71
TKH GROUP toevoegen aan uw watchlist 52,35 -3,77% -2,05 54,40

Portefeuille van de auteur: Geert Schaaij

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.