AEX lijkt op Oranje

Andre Brouwers - 13 juni 2014, 14:07

Net als het Nederlandse elftal mist de AEX kwaliteit in de breedte.

De AEX index is de afgelopen week gestegen en heeft de maandenlange zijwaartse bandbreedte verlaten. Het begin van een nieuwe stijgende golf is daarmee in gang gezet. Toch zijn er kwetsbare punten te ontdekken binnen de index. De AEX vertoont gelijkenis met het elftal van Louis van Gaal.

 

Opstelling

De 17 miljoen bondscoaches hebben hun favoriete elftal inmiddels klaar staan voor de aftrap. De diverse tactische varianten van 5-3-2-1 tot 4-4-3 en 4-4-2 zijn uitgebreid besproken. Een variant is daarbij nog niet voorbij gekomen en die lijkt mij nodig om te winnen. Ik pleit daarom voor de 1-10 opstelling. Eén keeper die de ballen tegenhoudt en tien spelers die proberen een doelpunt te maken. Om te winnen moet je namelijk scoren.

 

Kwaliteit ontbreekt

Volgens kenners ontbreekt het de huidige selectie in de breedte aan kwaliteit. En dan wordt het moeilijk om vooruit te voetballen. De oranje equipe lijkt daarmee op de huidige situatie van de AEX. De AEX is in de breedte zwak en er zijn slechts drie uitblinkers die de kar trekken. De kwaliteit van de huidige stijging is niet in orde. De meest recente AEX stijging komt namelijk vooral op het conto van Kon. Olie, Unilever en ING. De rest doet niet echt mee. Dat geeft te denken en maant tot voorzichtigheid.

 

Trendbeweging

Bij een echte krachtige trendbeweging moet er sprake zijn van een stijging die in de breedte gedragen wordt door nieuwe highs bij veel individuele aandelen. De meeste fondsen staan echter stil of vallen zelfs terug. Dat maakt de stijging kwetsbaar. Een andere redenering is dat daarmee nog voldoende AEX stijgingspotentieel aanwezig is, wanneer ook deze aandelen weer gaan stijgen.
Verdediging

 

Wanneer van Gaal de mindere goden ook aan het voetballen krijgt is er ook nog veel stijgingspotentieel bij Oranje. Voorlopig lijkt Oranje echter kwetsbaar. Wij wensen beleggers en Oranje uiteraard veel succes toe en hopen dat bij beiden in ieder geval de verdediging op orde is om een teleurstelling te voorkomen.    

 

2 reacties

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2014, 18:08

Zal vanavond tegen Spanje dan de richting voor de AEX voor komende week bepalen?
Redactie ABM Financial News

Redactie ABM Financial News - 26 juni 2015, 13:37

gg
Redactie ABM Financial News

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Damrak start hoger in week van Amerikaans rentebesluit

Half procent hogere opening op Beursplein 5.

14 december 2015, 08:36 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Alibaba eist rectificatie van Barron`s

Artikel bevat foutieve informatie volgens Alibaba.

18 september 2015, 13:17 - 0 reacties - Lees verder
Redactie ABM Financial News

Geen valutaoorlog

Volgens NN is het uiteindelijke doel van het besluit van China om de yuan te devalueren een ontkoppeling van de Amerikaanse en Chinese monetaire omstandigheden.

1 september 2015, 18:11 - 0 reacties - Lees verder
Valentijn_van_Nieuwenhuizen

Solide en stabiel Docdata

Een aandeel dat groei en degelijkheid combineert.

14 mei 2015, 13:45 - 0 reacties - Lees verder
Selwyn Duijvesteijn

Waar is TINA als je haar nodig hebt

Cash is nog altijd beter dan een belegging waarvan de waarde daalt.

5 mei 2015, 20:30 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

About

André Brouwers is directeur van het Beleggingsinstituut, een bedrijf dat trainingen, coaching en advies geeft aan particuliere beleggers. André Brouwers heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring als belegger, vermogensbeheerder en hedge fund manager. Hij was medeoprichter van de Alex Academy en ontwikkelde strategieën voor hedge funds. Tevens was hij werkzaam voor gerenommeerde partijen als persbureau Reuter en Transtrend.


Recente weblogs


Dossiers

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 534,09 0,27% 1,45 532,64

Portefeuille van de auteur: Andre Brouwers

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.