Beursblik: AMG operationeel beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2018, 09:39

Outlook positief volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het vierde kwartaal van 2017 beter dan verwacht gepresteerd en gaf een positieve outlook af. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING in reactie op de resultaten.

De operationele winst (EBITDA) kwam uit op 33 miljoen dollar, wat 13 procent hoger was dan de consensus. In heel 2017 bedroeg de EBITDA 125,5 miljoen dollar. Dit was 3 procent boven de verwachtingen van analisten.

Demeester gaf aan dat vooral onderdeel Critical Materials profiteerde van hogere metaalprijzen, vooral van vanadium. De resultaten van de tak Engineering vielen de analist wat tegen, vanwege hogere kosten. De orderinstroom bij Engineering was dan wel weer sterk.

AMG was vooruitkijkend positief volgens Demeester. Dit jaar wordt een "aanzienlijke verbetering" voorzien vergeleken met 2017. De EBITDA consensus ligt momenteel op 143 miljoen dollar, maar de analist stelt dat als de vanadium prijzen hoog blijven er meer in het vat zit.

Bovendien zei de producent van metallurgische producten en systemen dat de langere termijn doelstelling van een EBITDA van 200 miljoen dollar per jaar eerder gehaald kan worden. Dit is volgens Demeester evenwel geen verrassing.

ING heeft een koopadvies op AMG Advanced Metallurgical met een koersdoel van 55,00 euro.

Op een vlakke beurs steeg het aandeel AMG Advanced Metallurgical donderdag 3,9 procent tot 40,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Koers AbbVie omlaag na teleurstellende resultaten

Geen versnelde aanvraag voor medicijn tegen kanker.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Inkoopmanagersindices en economische groeicijfers op de rol.

47 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen afgelopen.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Cijferseizoen grotendeels achter de rug.

50 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen bijna voorbij.

52 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 37,40 -0,53% -0,20 37,60