AMG verwacht lange termijn doelen eerder te halen

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2018, 07:28

Resultaten vierde kwartaal beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Na groei in het afgelopen jaar door hogere metaalprijzen verwacht AMG Advanced Metallurgical de financiële doelstellingen die het voor de langere termijn heeft gesteld, sneller te zullen behalen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de resultaten van de producent van metallurgische producten en systemen.

In het vierde kwartaal van 2017 steeg de omzet met 18 procent tot 281 miljoen dollar. De operationele winst (EBITDA) nam met 10 procent toe tot 33,0 miljoen dollar. De resultaten waren daarmee beter dan verwacht. Er was door analisten gerekend op een omzet van 262 miljoen dollar en een EBITDA van 33,0 miljoen dollar.

De nettowinst steeg van 10,0 miljoen naar 14,3 miljoen dollar.

"Zeer sterke financiële resultaten in het vierde kwartaal van 2017 resulteerden in de hoogste jaarlijkse nettowinst en winst per aandeel in de geschiedenis van de onderneming. Bovendien resulteerde een uitzonderlijk sterke orderinstroom in AMG Engineering van 91,0 miljoen dollar in het vierde kwartaal in het hoogste orderniveau in meer dan 8 jaar", zei CEO Heinz Schimmelbusch in een toelichting.

In heel 2017 steeg de operationele winst met een kwart naar 125,5 miljoen dollar ten opzichte van de consensus van 121,5 miljoen dollar. De winst per aandeel steeg met 36 procent tot 1,80 dollar.

AMG wil over 2017 een dividend uitkeren van 0,28 euro per aandeel.

Doelstellingen dichterbij

De metaalspecialist stelde vorig jaar in mei zichzelf ten doel om de EBITDA in maximaal vijf jaar naar tenminste 200 miljoen dollar te laten groeien. Dit was vooral het gevolg van de ingezette focus op lithium. Lithium wordt gebruikt voor oplaadbare batterijen in bijvoorbeeld elektrische auto's en omdat hierin flinke groei wordt voorzien, zijn de lithiumprijzen ook flink gestegen.

Zich baserend op de sterke groei in 2017 en een goed begin van 2018 verwacht AMG de EBITDA doelstelling eerder dan verwacht te realiseren, namelijk in 2020. Dit jaar voorziet het bestuur een "aanzienlijke verbetering" ten opzichte van vorig jaar.

Het aandeel AMG Advanced Metallurgical steeg woensdag 3,0 procent tot 38,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

36 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

38 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

2 uren geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 35,82 -4,22% -1,58 37,40