Beursblik: resultaten AkzoNobel licht omhoog

Redactie ABM Financial News - 7 maart 2018, 12:38

Omzet en winst hoger.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel zal donderdag voorbeurs zijn resultaten over het afgelopen jaar rapporteren.

Beleggers kregen al de nodige houvast toen het concern begin februari voorlopige financiële resultaten voor het jaar 2017 vrijgaf.

Uit deze voorlopige cijfers kwam naar voren dat het verf- en chemieconcern het afgelopen jaar de omzet en winst bescheiden zag stijgen en dat het op schema ligt om de doelstellingen voor 2020 te realiseren.

De omzet, inclusief de intern afgesplitste activiteiten van het onderdeel Specialty Chemicals, viel naar verwachting in 2017 drie procent hoger uit op 14.575 miljoen euro. Exclusief wisselkoerseffecten zou sprake geweest zijn van een groei van vier procent. Het bedrijfsresultaat (EBIT) zal naar verwachting uitkomen op 1.525 miljoen, ten opzichte van 1.502 miljoen euro een jaar eerder.


Het bedrijf maakte daarnaast vorige maand bekend op koers te liggen om de doelstellingen voor 2020 te halen.

AkzoNobel mikt op een rendement op de omzet bij de divisie Paints en Coatings van meer dan 15 procent en een rendement op de investeringen bij deze divisie van 25 procent.

Voor de divisie Specialty Chemicals liggen deze cijfers op respectievelijk 16 en 20 procent. Een specifieke outlook voor 2018 werd niet vrijgegeven.

Het concern meldde daarnaast dat de interne afsplitsing van het onderdeel Specialty Chemicals is afgerond. Een volledige afsplitsing van Specialty Chemicals, via een verkoop of via een juridische afsplitsing, ligt op schema voor april 2018, aldus AkzoNobel in februari.

Analisten van Morgan Stanley houden rekening met een sterk jaareinde bij de divisie Specialty Chemicals, hetgeen goed kan uitpakken voor de verkoopprijs. De divisie heeft volgens de zakenbank minder last van productieverstoringen in Europa en China. Daarnaast is orkaangeweld in de Golf van Mexico grotendeels achterwege gebleven. Morgan Stanley hanteert een Gelijkwogen advies met een koersdoel van 80,00 euro voor AkzoNobel.

Deutsche Bank herhaalde in een vooruitblik op de cijfers het koopadvies met een koersdoel van 88,00 euro. "We blijven Akzo zien als een belangrijke speler in de toekomstige consolidatie van de wereldwijde coatingsindustrie, die de strategische waarde van de activa van de groep ondersteunt", aldus de analisten.

Over de operationele gang van zaken maakte het bedrijf destijds bekend dat de ontwikkelingen voor Decorative Paints positief blijven in Azië, terwijl de ontwikkelingen in de scheepvaart en olie- en gasindustrie de cijfers van de Performance Coatings negatief beïnvloeden, door onder meer hogere grondstofprijzen.


Het concern rapporteert op 8 maart voorbeurs de officiële resultaten. Dit is later dan voorgaande jaren als gevolg van het proces van financiële verslaglegging rondom de afsplitsing van Specialty Chemicals.


Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag rond het middaguur in Amsterdam 0,6 procent lager op 78,18 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

32 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

34 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,62 -2,59% -2,06 79,68