Shell wil Amerikaanse schalietak uitbreiden - media

Redactie ABM Financial News - 6 maart 2018, 08:34

Verschuiving focus van aardgas naar olie.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell wil zijn schalie-activiteiten in de Verenigde Staten uitbreiden, waarbij de Brits-Nederlandse energiereus in een poging de continuïteit van het bedrijf te waarborgen zich meer wil focussen op olie in plaats van aardgas. Dit meldde Bloomberg dinsdag op basis van commentaar van Greg Guidry, executive vice-president van de divisie EVP Unconventionals.

Daarbij kijkt 's werelds op één na grootste oliemaatschappij naar deals in regio's waar het concern al actief is, zoals het Permian basin in Texas, projecten in het Canadese Montney en Duvernay en Vaca Muerta in Argentinië, aldus Guidry.

Het commentaar van de Shell-man weerspiegelt de groeiende ambitie van energiereuzen als Shell, Exxon en Chevron om te investeren in de schalie-sector, wat een verschuiving markeert van het bedrijfsmodel van de bedrijven, dat zich jarenlang richtten op complexe offshore diepwaterprojecten in afgelegen regio's.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

33 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

35 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,50 -0,82% -0,21 25,71
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,99 0,50% 0,13 26,34