Beursblik: Vertrek topman tegenvaller voor SIF

Redactie ABM Financial News - 14 maart 2018, 10:21

Opdracht rivaal in Japan ook slecht nieuws.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrek van CEO Bruggenthijs bij SIF is een tegenvaller, aangezien verwacht werd dat hij nog vier jaar leiding zou geven aan de expansie van het bedrijf dat hij naar de beurs bracht. Dat stelde NIBC woensdag in een rapport. 

SIF kondigde dinsdag aan dat de CEO om persoonlijke redenen terugtreedt, wat voor analist Martijn den Drijver een complete verrassing was. Er is geen sprake van gezondheidsredenen of onenigheid in het bestuur over de strategie, meldt de analist na een gesprek met de topman.    Toch betreurt Den Drijver het vertrek van de ervaren topman, die heeft laten zien te willen investeren in kansen.    Ander tegenvallend nieuws komt uit Japan, waar de Deense rivaal UF een haalbaarheidsstudie gaat doen naar een windpark gefundeerd met 'buckets', in plaats van de monopiles die SIF maakt. Deze duurdere technologie zou  de lokale visserij ontzien, omdat het ecosysteem er minder door wordt verstoord dan door de palen van SIF, die in de zeebodem moeten worden geheid.   NIBC heeft een Reduceren advies en koersdoel van 13,20 euro.   Het aandeel SIF noteerde woensdag 1,4 procent lager op 14,54.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

42 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

44 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

2 uren geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SIF HOLDING toevoegen aan uw watchlist 18,40 -0,11% -0,02 18,62