Beursblik: Arcadis snijdt directie toe op strategie

Redactie ABM Financial News - 12 maart 2018, 09:41

Top krimpt van vijf tot twee bestuurders.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft met Sarah Kuijlaars niet alleen een vervanger gevonden voor zijn vertrekkend financieel directeur Renier Vree, maar belangrijker is dat CEO Peter Oosterveer ook de managementstructuur aanpast om zijn strategische plan te versnellen. Dat stelde NIBC maandag in een rapport.

Het uitvoerend bestuur van Arcadis wordt teruggebracht tot de CEO en CFO, wat de besluitvaardigheid van het advies- en ingenieursbureau zou moeten verhogen, denkt analist Edwin de Jong, die spreekt van de eerste echte grote stap van de topman na diens strategie-update.

Van de drie regiodirecteuren die tot nu toe in de hoogste bestuurslaag zaten, keren er twee terug in het nieuwe bestuursteam waar ook vier directeuren in zitten voor innovatie, projectdiensten, omzet en business development en personeel.

Dit brengt de organisatie volgens De Jong in lijn met de nieuwe strategie van investeren in personeel, digitaal leiderschap in de sector, focus op winstgevende klanten en betere projectuitvoering en selectie van markten, activiteiten en projecten waar Arcadis leidend kan zijn.

Het vertrek van Stephanie Hottenhuis als regiodirecteur Azië en Pacific per 1 oktober bleek bovendien geen grote verrassing voor de analist.

NIBC heeft een koopadvies en koersdoel van 25,00 euro voor Arcadis. Het aandeel stond maandag 0,4 procent hoger op 18,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

33 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

35 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 17,66 -2,11% -0,38 18,04