Beursblik: resultaten ASMI beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 1 maart 2018, 08:50

NIBC handhaaft advies op Accumuleren.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van ASM International over het vierde kwartaal waren beter dan verwacht. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de resultaten van de toeleverancier van de halfgeleidersector.

De omzet steeg op kwartaalbasis met 11 procent tot 206 miljoen euro, waar ASMI zelf uitging van een omzet van 190 miljoen tot 200 miljoen euro en de consensus 198 miljoen euro bedroeg. De brutomarge was daarentegen volgens de analist iets lager dan verwacht, voornamelijk als gevolg van de introductie van nieuwe producten, maar ook vanwege valuta-effecten. "De R&D-uitgaven waren veel lager dan verwacht, waardoor het bedrijfsresultaat hoger was dan verwacht", aldus de analist.

"Een goed resultaat en we verwelkomen het ogenschijnlijk sterke vertrouwen in 2018", aldus De Jong, eraan toevoegend dat hij een opwaartse bijstelling van de winstverwachting voorziet en een licht verhoging van het koersdoel. Vooralsnog hanteert NIBC een koersdoel van 67,00 euro en een Accumuleren-advies.

Het aandeel ASMI sloot woensdag op 58,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

29 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

31 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ASM INTE... toevoegen aan uw watchlist 61,36 -1,76% -1,10 62,46