Wall Street worstelt richting slotbel

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 21:29

Indexen schommelen tussen winst en verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde vrijdag richting de slotbel licht hoger in wat opnieuw een zeer volatiele handelssessie was. Een half uur voor het sluiten van de beurzen in New York noteerde de Dow Jones index 0,4 procent hoger. De S&P 500 en de Nasdaq stegen 0,5 procent.

De nervositeit onder beleggers was vrijdag opnieuw duidelijk merkbaar. De Amerikaanse beurzen gingen van winst naar verlies en weer terug. Sinds het sterkste puntenverlies ooit voor de Dow, van 1,175 punten op maandag, is de handel volatiel. Donderdag leverde de Dow opnieuw ruim 1.000 punten in. Dat markeerde officieel een correctie voor de toonaangevende index, en voor de S&P 500.

Volgens handelaar Michael Antonelli van Baird leek het wel oorlog op de beursvloer deze week. "Handelaren zijn gestresst en kunnen amper lunchen of naar het toilet vanwege de grote bewegingen op de aandelenmarkten", aldus de marktkenner.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda verwacht dat de kwetsbaarheid van de markten nog wel even aanhoudt. "Nu de correctie er is, is het de vraag of beleggers gaan profiteren van 'buying the dip' omdat het fundament van de markten sterk blijft", aldus de marktvorser.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De groothandelsvoorraden stegen in december met 0,4 procent. Dit was iets beter dan verwacht. Verder keek de markt met een schuin oog naar Washington. Opnieuw had de Amerikaanse overheid vrijdag te maken met een government shutdown. De tweede in een aantal weken. Ditmaal duurde die overigens maar een paar uur want zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden gaven een paar uur na de shutdown groen licht voor een tweejarig begrotingsakkoord.

De olieprijs is vrijdag verder gedaald. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor op een settlement van 59,20 dollar, 3,2 procent. Op weekbasis daalde de olieprijs bijna 10 procent.

Olie werd deze week meegetrokken in de malaise op de financiële markten maar beleggers waren ook bezorgd over de toenemende Amerikaanse schalie productie. Die zorg lijkt terecht want vrijdag bleek uit het wekelijkse voorradenrapport van Baker Hughes dat het aantal actieve olieboorplatforms afgelopen week met 26 is gestegen tot 791.

De euro/dollar noteerde richting het slot in New York op 1,2233. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2276.

Bedrijfsnieuws

Nvidia noteerde richting het slot ruim 5 procent hoger, nadat de chipproducent donderdag laat sterke resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde.

Qualcomm is nog steeds niet geïnteresseerd in het overnamebod van Broadcom, maar er lijkt nu wel een kleine opening te zijn om samen aan tafel te gaan, zo werd vrijdag bekend. Het aandeel Qualcomm steeg 1,5 procent, terwijl Broadcom 1,2 procent won.

Amazon.com is bezig met het opzetten van een bezorgdienst voor bedrijven en gaat daarmee de strijd aan met de Amerikaanse bezorgdiensten United Parcel Service en FedEx. Amazon daalde ruim 2 procent, UPS meer dan 4 procent en FedEx bijna 3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

43 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.