Wall Street sluit wilde week positief af

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 22:12

Volatiliteit met zo'n 65 procent gestegen deze week

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag hoger gesloten na wat opnieuw een zeer volatiele handelssessie was. De Dow Jones index steeg 1,4 procent tot 24.190,90 punten. De S&P 500 won 1,5 procent op 2,619,55 punten en de Nasdaq eindigde 1,4 procent hoger op 6.874,49 punten.

De nervositeit onder beleggers was vrijdag opnieuw duidelijk merkbaar. De Amerikaanse beurzen gingen van winst naar verlies en weer terug, waarbij de Dow zo'n 1000 punten schommelde. Sinds het sterkste puntenverlies ooit voor de Dow, van 1,175 punten op maandag, is de handel volatiel. Donderdag leverde de Dow opnieuw ruim 1.000 punten in. Dat markeerde officieel een correctie voor de toonaangevende index, en voor de S&P 500.

Op weekbasis verloren de Dow, S&P 500 en de Nasdaq zo'n 5 procent. De CBOE volatiliteitsindex steeg de afgelopen vijf dagen 65 procent.

Volgens handelaar Michael Antonelli van Baird leek het wel oorlog op de beursvloer deze week. "Handelaren zijn gestresst en kunnen amper lunchen of naar het toilet vanwege de grote bewegingen op de aandelenmarkten", aldus de marktkenner.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda verwacht dat de kwetsbaarheid van de markten nog wel even aanhoudt. "Nu de correctie er is, is het de vraag of beleggers gaan profiteren van 'buying the dip' omdat het fundament van de markten sterk blijft", aldus de marktvorser.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De groothandelsvoorraden stegen in december met 0,4 procent. Dit was iets beter dan verwacht. Verder keek de markt met een schuin oog naar Washington. Opnieuw had de Amerikaanse overheid vrijdag te maken met een government shutdown. De tweede in een aantal weken. Ditmaal duurde die overigens maar een paar uur want zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden gaven een paar uur na de shutdown groen licht voor een tweejarig begrotingsakkoord.

De olieprijs is vrijdag verder gedaald. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor op een settlement van 59,20 dollar, 3,2 procent. Op weekbasis daalde de olieprijs bijna 10 procent.

Olie werd deze week meegetrokken in de malaise op de financiële markten maar beleggers waren ook bezorgd over de toenemende Amerikaanse schalie productie. Die zorg lijkt terecht want vrijdag bleek uit het wekelijkse voorradenrapport van Baker Hughes dat het aantal actieve olieboorplatforms afgelopen week met 26 is gestegen tot 791.

De euro/dollar noteerde rond het slot in New York op 1,2235. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2276.

Bedrijfsnieuws

Nvidia sloot ruim 6 procent hoger, nadat de chipproducent donderdag laat sterke resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde.

Qualcomm is nog steeds niet geïnteresseerd in het overnamebod van Broadcom, maar er lijkt nu wel een kleine opening te zijn om samen aan tafel te gaan, zo werd vrijdag bekend. Het aandeel Qualcomm steeg vrijdag 2,5 procent, terwijl Broadcom 2,6 procent won.

Amazon.com is bezig met het opzetten van een bezorgdienst voor bedrijven en gaat daarmee de strijd aan met de Amerikaanse bezorgdiensten United Parcel Service en FedEx. Amazon verloor 0,8 procent, UPS leverde 2,7 procent en FedEx daalde 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

24 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.