Wall Street beweegt richting vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 14:46

Slechtste week Dow sinds financiƫle crisis.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een vlakke opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel vlak.

Daarmee roept Wall Street een halt toe aan de forse verkoopgolf een dag eerder. De Dow verloor donderdag laat meer dan 1.000 punten.

De inzinking op Wall Street kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een vervolg op de Aziatische aandelenmarkten, die vrijdag hun slechtste week in jaren afsloten, na de grootste eendaagse daling sinds 2015.

Eén van de belangrijkste oorzaken van de daling is de zorg over de toenemende volatiliteit en dat de harder dan verwachte inflatie zou kunnen leiden tot meer renteverhogingen van de Federal Reserve dit jaar.

"Amerikaanse beleggers worden op dit moment nerveus door het verdwijnen van 'TINA'. De kreet 'There Is No Alternative' was de afgelopen jaren een verklaring waarom beleggers, maar ook spaarders, steeds meer in aandelen zijn gaan beleggen", zo meent investment manager Simon Wiersma van ING

Analisten wereldwijd zeiden overigens dat het wel eens tijd werd voor een correctie na de sterke stijgingen in 2017 en januari 2018.

Daarnaast kijkt de markt naar Washington. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag zijn goedkeuring gegeven aan een tweejarig begrotingsakkoord, waarmee de zogenoemde shutdown van de Amerikaanse overheid ten einde komt.

De Amerikaanse Senaat gaf na het aflopen van de deadline donderdag middernacht reeds zijn goedkeuring aan de nieuwe begroting, waardoor zowel de defensie als de binnenlandse uitgaven met honderden miljarden dollars omhoog gaan. De totale uitgavenlimiet wordt verhoogd met circa 300 miljard dollar over een periode van 2 jaar. Middels de wet wordt tevens het schuldplafond tot 1 maart 2019 opgeheven.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag slechts de groothandelsvoorraden in december geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 60,30 dollar, terwijl een april-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 64,21 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2263. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2276 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2247 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nvidia noteerde in de elektronische handel voorbeurs 9,6 procent hoger, nadat de chipproducent donderdag laat sterke resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde.

American Express noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent hoger, nadat het aandeel donderdag als sterkste daler van de Dow-fondsen de dag afsloot met een verlies van 5,6 procent.

Qualcomm is nog steeds niet geïnteresseerd in het overnamebod van Broadcom, maar er lijkt nu wel een kleine opening te zijn om samen aan tafel te gaan.

Amazon.com is bezig met het opzetten van een bezorgdienst voor bedrijven en gaat daarmee de strijd aan met de Amerikaanse bezorgdiensten United Parcel Service en FedEx. Amazon won 1,4 procent, UPS daalde 4,0 procent en FedEx verloor 3,9 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 3,8 procent lager op 2.581,00 punten. De Dow Jones index eindigde 4,2 procent in het rood op 23.860,46 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,9 procent tot 6.777,16 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.