Valuta: dollar stabiel tegenover yen

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 09:50

Volgens State Street nog geen paniek op valutamarkten.

(ABM FN-Dow Jones) De relatieve stabiliteit van de dollar ten opzichte van de Japanse yen betekent niet dat er geen onzekerheid heerst op de valutamarkten. Dit stelde valutahandelaar Bart Wakabayashi van State Street.

Wakabayashi zei dat er geen sprake was van paniek in valutaland, maar dat beleggers wel op hun hoede blijven. De dollar/yen bleef rond de 109 bewegen, maar dat is volgens Wakabayashi niet houdbaar.

Tegenover de euro verloor de dollar tijdens de handelsuren in Azië licht terrein. Rond de opening van de beurzen in Europa noteerde het valutapaar op 1,2273, waar dat omstreeks het slot van Wall Street op donderdag 1,2243 was.

Aandelen gingen in Amerika recent flink omlaag, waarop de dollar in de afgelopen dagen terrein won. Beleggers verwachten dat de sterke ontwikkeling van de Amerikaanse economie zal leiden tot snellere renteverhogingen. Dat maakt de dollar aantrekkelijker.

De macro-economische agenda bevat vrijdag industriële productiecijfers uit Europa. Uit Amerika verschijnen slechts de groothandelsvoorraden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

54 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.