Schikking Uber en Google-moeder Alphabet

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 22:54

Taxidienst betaalt 245 miljoen dollar aan Waymo.

(ABM FN-Dow Jones) Uber en Alphabet, het moederbedrijf van Google, hebben een schikking getroffen over beschuldigingen dat Uber onrechtmatig gebruik heeft gemaakt van bedrijfsgeheimen omtrent de zelfrijdende technologie van Waymo, het onderdeel van Alphabet dat zelfrijdende auto's ontwikkelt. Dit werd vrijdag bekend.

Als onderdeel van de schikking mag Uber de technologie niet meer gebruiken. Ook krijgt Waymo 0,34 procent van Uber's aandelen, wat neerkomt op 245 miljoen dollar.

Daarmee komt een eind aan een conflict rondom de overname van het bedrijf Otto door Uber in 2016. Otto ontwikkelde zelfrijdende vrachtwagens. De oprichter van het bedrijf, Anthony Levandowski, werkte eerder bij Google en hij zou bij vertrek tienduizenden bedrijfsdocumenten hebben gestolen.

Alphabet beschuldigde Uber er daarom van dat het bedrijf via de overname van Otto geheime ontwerpen van een zelfrijdende auto toebehorend aan Wayno had gekregen. De nieuwe CEO van Uber, Dara Khosrowshahi, bood vrijdag excuses aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.