Olieprijs weer onder 60 dollar

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 20:58

Beleggers blijven bezorgd over Amerikaanse schalie productie.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor op een settlement van 59,20 dollar, 3,2 procent. Op weekbasis daalde de olieprijs bijna 10 procent.

Olie werd deze week meegetrokken in de malaise op de financiële markten maar beleggers waren ook bezorgd over de toenemende Amerikaanse schalie productie. Die zorg lijkt terecht want vrijdag bleek uit het wekelijkse voorradenrapport van Baker Hughes dat het aantal actieve olieboorplatforms afgelopen week met 26 is gestegen tot 791.

De olieprijs begon 2018 sterk en wist in januari te stijgen tot het hoogste niveau in zo'n drie jaar. Die winst is inmiddels echter zo goed als vervlogen. Dat komt deels door winstnemingen, volgens analisten van Commerzbank. "De timing valt samen met een oververhitte markt maar ook op fundamenteel niveau lijkt het vanaf hier bergafwaarts te gaan."

Olie profiteerde tot recent van de productieafspraken van de OPEC en het idee dat de Amerikaanse productie hierdoor niet direct sterk zou toenemen. Maar dat is een onterechte verwachting gebleken, volgens vermogensbeheerder Olivier Jakob van Petromatrix. "Amerikaanse olieproducenten hebben gedaan wat verwacht mag worden, en het tempo ven de productie opgevoerd."

Uit een rapport van de de Amerikaanse overheidsdienst EIA bleek eerder deze week dat de productie in de Verenigde Staten dit jaar mer gemiddeld 10,6 miljoen vaten per dag zal toenemen. Eerder werd nog gerekend op 10,3 miljoen vaten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

10 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

26 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

40 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Nog steeds aandacht voor bedrijfscijfers.

42 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.