Lager groeitempo industriele productie Nederland

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 07:14

Stijging 5,2 procent in december.

(ABM FN-Dow Jones) De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie is in december vorig jaar in een lager tempo gestegen dan in november het geval was. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag bekend.

De gemiddelde dagproductie groeide in december met 5,2 procent op jaarbasis, na een groei van 5,7 procent in november.

Al ruim twee jaar produceert de industrie meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De productie van de machine-industrie groeide in december 2017 het sterkst.

De machine-industrie produceerde in december bijna een kwart meer dan in december 2016. Ook de productie van de transportmiddelen-, de farmaceutische-, de rubber- en kunststof-, en de metaalproductenindustrie groeide sterker dan gemiddeld in de industrie.

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van november op december 2017 steeg de productie met 0,6 procent. De industriële productie lag niet eerder zo hoog.

Producentenvertrouwen

Het producentenvertrouwen ging van 8,9 in december 2017 naar 10,3 in januari 2018. Nooit eerder waren industriële ondernemers zo optimistisch, aldus het CBS. Het vorige record van 9,4 procent dateert van januari 2008.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.