Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 13:07

Slechtste week Dow sinds financiƫle crisis.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet na opnieuw een stevige afstraffing op donderdagavond. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee roept Wall Street een halt toe aan de forse verkoopgolf een dag eerder. De Dow verloor donderdag laat meer dan 1.000 punten.

De inzinking op Wall Street kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een vervolg op de Aziatische aandelenmarkten, die vrijdag hun slechtste week in jaren afsloten, na de grootste eendaagse daling sinds 2015.

Eén van de belangrijkste oorzaken van de daling is de zorg over de toenemende volatiliteit en dat de harder dan verwachte inflatie zou kunnen leiden tot meer renteverhogingen van de Federal Reserve dit jaar.

"Amerikaanse beleggers worden op dit moment nerveus door het verdwijnen van 'TINA'. De kreet 'There Is No Alternative' was de afgelopen jaren een verklaring waarom beleggers, maar ook spaarders, steeds meer in aandelen zijn gaan beleggen", zo meent investment manager Simon Wiersma van ING

Analisten wereldwijd zeiden overigens dat het wel eens tijd werd voor een correctie na de sterke stijgingen in 2017 en januari 2018.

Daarnaast kijkt de markt vrijdag naar Washington. Beleggers zijn in afwachting van een belangrijke stemming om de gedeeltelijke stopzetting van de Amerikaanse overheid op te heffen. De deadline om de kwestie tot een goed einde te brengen werd vannacht gemist. De Amerikaanse senaat nam vrijdagochtend een tweejarig begrotingsakkoord aan. Het stilleggen van de overheidsfinanciering duurt echter voort totdat het Huis van Afgevaardigden ook zijn goedkeuring geeft, en dit kan volgens Rabobank nog wel eens een moeizaam verhaal worden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag slechts de groothandelsvoorraden in december geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 60,37 dollar, terwijl een april-future Brent 0,9 procent goedkoper werd op 64,22 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2241. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2276 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2247 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Nvidia noteerde in de elektronische handel voorbeurs 9,0 procent hoger, nadat de chipproducent donderdag laat sterke resultaten over het vierde kwartaal rapporteerde.

American Express noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent lager, nadat het aandeel donderdag als sterkste daler van de Dow-fondsen de dag afsloot met een verlies van 5,6 procent.

Qualcomm is nog steeds niet geïnteresseerd in het overnamebod van Broadcom, maar er lijkt nu wel een kleine opening te zijn om samen aan tafel te gaan.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 3,8 procent lager op 2.581,00 punten. De Dow Jones index eindigde 4,2 procent in het rood op 23.860,46 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,9 procent tot 6.777,16 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

19 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

26 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

42 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

56 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.