Europese beurzen sluiten opnieuw in het rood

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 18:29

Slechtste beursweek in twee jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag opnieuw in het rood geëindigd. De Stoxx Europe 600 index daalde 1,5 procent op een slot van 368,61 punten. De Duitse DAX leverde 1,3 procent in tot 12.107,48 punten, de Franse CAC 40 moest het doen met een verlies van 1,4 procent op een slotstand van 5.079,21 punten en voor de Britse FTSE 100 restte eem slotstand van 7.092,43 punten. Dit betekende een daling van 1,1 procent.

"Vanochtend was er nog het gevoel dat het allemaal wel meeviel maar hoe dichter we bij het weekend kwamen, hoe nerveuzer de boel werd", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers wilden duidelijk hun positie afbouwen richting de slotbel", aldus de marktvorser.

Het was deze week sowieso een bloedbad voor de mondiale beurzen. In Europa resulteerde dat in een weekverlies voor de Stoxx Europe 600 van ruim 6 procent en voor de DAX van meer dan 5 procent. Dit betekende een van de slechtste beursweken in zo'n twee jaar.

Op macro-economisch vlak was het redelijk rustig. Er waren wat industriële productiecijfers die de markt kreeg te verwerken. In Nederland, Frankrijk en Italië nam de productie in december toe, terwijl in het Verenigd Koninkrijk sprake was van een daling.

Verder was er zijdelings ook aandacht voor Amerikaanse politiek, met een nieuwe, dit keer kortstondige government shutdown. Vannacht lukte het niet om tot een nieuw begrotingsakkoord te komen. Al vlot ging de Senaat echter alsnog akkoord en vervolgens stemde ook het Huis van Afgevaardigden voor de nieuwe begrotingsmaatregelen.

De olieprijzen verloren vrijdag ruim twee procent.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,2232. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2276.

Bedrijfsnieuws

A.P. Møller - Maersk heeft afgelopen jaar meer omzet weten te behalen, waardoor het verlies afnam. Het aandeel sloot 0,6 procent lager.

In Parijs was L'Oreal met een winst van 0,3 procent een van de weinige stijgers, nadat het cosmeticaconcern donderdag nabeurs positieve resultaten rapporteerde. Airbus was met een verlies van 2,3 procent juist een van de sterkste dalers.

Infineon deed het met een winst van 0,7 procent in Frankfurt nog aardig. Commerzbank was met een verlies van 4,1 procent een van de grote verliezers op de Duitse beurs.

Banken stonden sowieso onder druk. ING Groep verloor 2,4 procent en Société Générale 2,2 procent, Deutsche Bank daalde 2,1 procent en Barclays leverde 0,6 procent in.

In Londen deden de mijnbouwers het wel goed. Anglo American steeg 0,7 procent, Fresnillo won 0,5 procent en Rio Tinto eindigde 0,8 procent hoger.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten verloor de Dow Jones index 1,1 procent, net als de Nasdaq. De S&P 500 index verloor 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Cisco duikt in de rode cijfers

Winst gedrukt door eenmalige last van ruim 11 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: sterke prestaties Vastned

JPMorgan niet verrast door dividend en outlook.

Gisteren - Lees verder

Cisco duikt in de rode cijfers

Winst gedrukt door eenmalige last van 11,1 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Markt schudt sterke inflatiecijfers van zich af.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.165,26 1,10% 56,02 5.109,24
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.420,61 1,03% 55,16 5.365,45