Beursblik: groei voorzien voor Heineken

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 12:58

Consensus rekent op stijging volume, winst en omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het afgelopen jaar naar verwachting meer bier verkocht, waardoor zowel de omzet als de winst zijn gestegen. Dit bleek uit de analistenconsensus die de brouwer zelf heeft verzameld.

Volgens deze consensus heeft Heineken in 2017 geconsolideerd 215,4 miljoen hectoliter bier verkocht. In 2016 was dit 200,1 miljoen hectoliter. De autonome volumegroei nam volgens de voorspellingen wel iets af, van 3,0 naar 2,7 procent.

De omzet, vóór bijzondere posten en amortisatie van acquisitiegerelateerde immateriële activa (beia), steeg met 5,6 procent tot net geen 22 miljard euro. De sterkste groei, van 19 procent, wordt in de Amerika's verwacht.

Autonoom nam de omzetgroei bij Heineken naar verwachting toe van 4,8 naar 5,3 procent. Op autonome basis deed Azië/Pacific het volgens de analisten erg goed met een toename van 7,8 procent. Maar ook in de andere regio's was er autonoom groei, waarbij de half procent groei in Europa het zwakst was.

De operationele winst (beia) van de brouwer liep vermoedelijk met 5,5 procent op tot 3,73 miljard euro, terwijl de nettowinst (beia) steeg van 2,10 miljard naar 2,22 miljard euro.
Analisten zullen oog hebben voor de outlook die Heineken af zal geven voor het lopende jaar. Marktvorsers van Bryan Garnier verlaagden vrijdag hun verwachtingen voor 2018 vanwege de sterke euro tegenover de dollar en andere valuta in Azië en Oost-Europa.

De analisten voorzien een gerapporteerde aangepaste EBIT-groei van vijf procent voor dit jaar, waar eerder nog rekening werd gehouden met een groei van 9,7 procent. Naar verwachting van de analisten zal de euro een negatieve impact hebben van 175 miljoen euro op de aangepaste EBIT, zowel dit jaar als de komende jaren.

Heineken opent maandag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteerde vrijdag 0,6 procent lager op 83,72 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 85,96 1,63% 1,38 84,58