Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Intertrust

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 11:29

Koersdoel naar 20,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor Intertrust verhoogd van 17,50 naar 20,00 euro met een ongewijzigd Add advies.

Analist Michael Roeg paste de ramingen voor onder meer de operationele marges en wisselkoersen aan na sterker dan verwachte kwartaalcijfers van het trustkantoor op donderdag. Degroof Petercam mikt onverminderd op een autonome omzetgroei van drie procent in de periode 2018 tot 2020.

Over de ontwikkeling van de operationele marges is Roeg eveneens te spreken. De analist gaat uit van een groeiversnelling van de marges in de komende jaren, na afronding van investeringen in het IT-programma tegen het einde van 2019. Hierdoor kan de operationele winst in de komende jaren circa twee procent sneller groei dan waar Roeg eerder rekening mee hield. Voor 2020 mikt de analist op een marge van 39,7 procent.

Ook de verwachtingen voor de aangepaste winst per aandeel werden opwaarts bijgesteld, al zal de hogere aandelenkoers er wel toe leiden dat Intertrust tegen een hogere prijs eigen aandelen moet opkopen. Roeg vindt dan ook dat Intertrust beter kan stoppen met het inkopen van eigen aandelen. Alleen als de balans erg sterk is, en dat is niet het geval, en er geen zinvolle investeringen te doen zijn, en ook dit is niet het geval, zou een bedrijf eigen aandelen moeten inkopen.

Het aandeel Intertrust koerste vrijdagochtend 0,7 procent lager op 16,93 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
INTERTRUST toevoegen aan uw watchlist 17,50 -0,17% -0,03 17,47