Beleggingsresultaat Eurocommercial omlaag

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 08:31

Negatief indirect beleggingsresultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar 2017/2018 een lager beleggingsresultaat behaald. Dit meldde het Nederlandse vastgoedfonds vrijdag voorbeurs.

Eurocommercial boekte in het eerste halfjaar een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 56,5 miljoen euro. In dezelfde periode van het voorgaande boekjaar was dit nog 51,5 miljoen euro.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 17,3 miljoen euro negatief, tegenover een positief resultaat van 63,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee daalde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat, met 65 procent tot 39,2 miljoen euro, van 115,2 miljoen euro.

De huurinkomsten stegen met 5,9 procent tot 83,5 miljoen euro, waaraan vooral de Italiaanse winkelcentra een goede bijdrage leverden. De vergelijkbare huurgroei kwam uit op 4,1 procent voor de groep, met een groei van 5,6 procent in Italië, 3,7 procent in Zweden en 1,9 procent in Frankrijk.

Het vastgoedfonds geeft geen concrete outlook af voor de rest van het boekjaar, maar zei de tweede helft "met enthousiasme en vertrouwen" tegemoet te gaan.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag 2,0 procent lager op 33,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

10 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

16 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

33 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

42 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EUROCOMM... toevoegen aan uw watchlist 33,22 -0,12% -0,04 33,26