Amazon gaat strijd aan met UPS en FedEx

Redactie ABM Financial News - 9 februari 2018, 14:11

Internetreus richt bezorgservice op.

(ABM FN-Dow Jones) Amazon.com is bezig met het opzetten van een bezorgdienst voor bedrijven en gaat daarmee de strijd aan met de Amerikaanse bezorgdiensten United Parcel Service en FedEx. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van anonieme bronnen.

De nieuwe tak krijgt de naam Shipping with Amazon (SWA) en houdt in dat het bedrijf van Jeff Bezos pakketjes op gaat halen bij bedrijven om deze vervolgens af te leveren bij consumenten.

Amazon verwacht de dienst in de komende weken in Los Angeles van start te laten gaan, volgens de bronnen. In deze stad heeft het bedrijf vorig jaar ook een pilot uitgevoerd.

Later in het jaar volgt uitbreiding naar andere steden in Amerika.

De bedoeling is dat Amazon lagere tarieven gaat rekenen dan UPS en FedEx, al zijn de exacte prijzen nog niet bekend, schreef de Amerikaanse krant.

Amazon is al langer bezig om een eigen vracht- en pakketbezorgingsnetwerk te creëren. In de afgelopen paar jaar heeft het bedrijf zich uitgebreid in zeevracht, een netwerk van eigen chauffeurs opgezet voor bezorging en tot 40 vliegtuigen geleased voor het opzetten van een luchtvrachthub. Amazon bezorgt reeds in tenminste 37 Amerikaanse steden deels zijn eigen orders.

The Wall Street Journal schreef dat het afwachten is of Amazon succesvol zal zijn met zijn pogingen.

De koers van Amazon steeg vrijdagmiddag in de handel voorbeurs met 0,4 procent. Het aandeel UPS verloor 5,3 procent, FedEx noteerde 4,5 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.