Wall Street lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 22:05

Olieprijs voor vijfde opeenvolgende dag lager gesloten.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 3,8 procent tot 2.581,08 punten, de Dow Jones index verloor 4,2 procent op 23.860,46 punten en de Nasdaq sloot 3,9 procent lager op 6.777,16 punten.

"Hoewel de bewegingen van gisteren iets meer geordend waren, is het verre van duidelijk of de recente toename in volatiliteit is afgenomen", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

Politieke zorgen drukten donderdag tevens op het sentiment, aangezien een gedeeltelijke sluiting van de federale overheid dreigt als wetgevers het voor middernacht niet eens worden over een reeks bestedingsmaatregelen.

Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week met 9.000 is gedaald tot 221.000.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor donderdag 0,64 dollar, of 1,0 procent, op een settlement van 61,15 dollar. Daarmee sloot de olieprijs voor de vijfde opeenvolgende dag lager.

De euro/dollar noteerde op 1,2246. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2280 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2262 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag slechts de groothandelsvoorraden in december geagendeerd.

Bedrijfsnieuws

Tesla maakte woensdag nabeurs bekend dat het verlies in het vierde kwartaal van 2017 is opgelopen. De omzet steeg conform verwachting. Aan het einde van het lopende kwartaal denkt Tesla wekelijks 2.500 auto's van het model 3 te kunnen produceren en eind juni moet dit 5.000 zijn. Daarmee zou de fabrikant een kwartaal later zijn met het bereiken van een productie van 5.000 auto's dan aanvankelijk gedacht. Het aandeel daalde circa 8,4 procent.

De koers van Twitter steeg een kleine 12,0 procent. De microblogdienst overtrof de verwachtingen afgelopen kwartaal ruimschoots en boekte voor het eerst sinds de beursgang een nettowinst. Het aantal actieve maandelijkse gebruikers bleef in vergelijking tot het derde kwartaal echter steken op 330 miljoen.

Thomson Reuters heeft in 2017 de eigen winstdoelstelling gehaald. Desondanks daalde het aandeel ongeveer 1,9 procent.

T-Mobile US verwelkomde bijna twee miljoen nieuwe klanten in het vierde kwartaal en zag de resultaten stijgen. De groepsomzet steeg met 5,1 procent naar 10,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,7 miljard dollar, maar hierin is wel een eenmalige bate verwerkt van 2,2 miljard dollar gerelateerd aan de verlaagde vennootschapsbelasting in Amerika. Het aandeel daalde circa 4,6 procent.

Tyson Foods steeg ongeveer 0,8 procent, nadat de vleesverwerker beter dan verwachte resultaten bekendmaakte. De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,59 naar 1,81 dollar. Er was gerekend op 1,49 dollar.

NXP Semiconductors behaalde in het vierde kwartaal hogere resultaten. De omzet steeg met krap een procent en de nettowinst ging van 520 miljoen naar 753 miljoen euro. NXP zei donderdag in een toelichting op de resultaten dat de overname door Qualcomm cruciaal is om op lange termijn aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Het aandeel daalde circa 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Britse inflatie onveranderd

Inflatie van 3,0 procent in januari.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Randstad uitblinker op lichtrood Damrak

Cijfers Wessanen konden niet overtuigen.

1 uur geleden - Lees verder

Bitse inflatie onveranderd

Inflatie van 3,0 procent in januari.

1 uur geleden - Lees verder

Schalieproducenten zetten druk op olieprijs - IEA

Vraag kan aanbod niet bijbenen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: resultaten Wessanen verdeeld

NIBC handhaaft Neutraal advies.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.