Wall Street klaar voor hogere opening met uitblinker Twitter

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 14:54

Herstel van lager slot.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt donderdag hoger te gaan openen. De future voor de S&P 500 noteerde ongeveer een half uur voor de openingsbel 0,5 procent in het groen.

De verwachte hogere opening betekent herstel van eerdere verliezen deze week. "Langzaam aan lijkt de kalmte weer terug te keren op de financiële markten richting het einde van de week", zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de afgelopen week met 9.000 is gedaald tot 221.000.

De Bank of England maakte vanmiddag bekend de belangrijkste Britse rentetarieven en het opkoopprogramma van staatsobligaties ongewijzigd te laten. Wel is de centrale bank van mening dat het monetaire beleid iets eerder en sterker moet worden verkrapt dan in het inflatierapport van november nog werd aangegeven, om zo de inflatie te sturen.

De euro/dollar noteerde donderdagmiddag op 1,2268 ten opzichte van 1,2269 woensdag rondom het slot op Wall Street.

Olieprijzen noteerden circa een half procent in het rood.

Bedrijfsnieuws

Tesla maakte woensdag nabeurs bekend dat het verlies in het vierde kwartaal van 2017 is opgelopen. De omzet steeg conform verwachting. Aan het einde van het lopende kwartaal denkt Tesla wekelijks 2.500 auto's van het model 3 te kunnen produceren en eind juni moet dit 5.000 zijn. Daarmee zou de fabrikant een kwartaal later zijn met het bereiken van een productie van 5.000 auto's dan aanvankelijk gedacht. In de handel voorbeurs daalde het aandeel Tesla 1,4 procent.

De koers van Twitter steeg 26 procent. De microblogdienst overtrof de verwachtingen afgelopen kwartaal ruimschoots en boekte voor het eerst sinds de beursgang een nettowinst. Het aantal actieve maandelijkse gebruikers bleef in vergelijking tot het derde kwartaal echter steken op 330 miljoen.

Thomson Reuters heeft in 2017 de eigen winstdoelstelling gehaald. De koers steeg 0,1 procent.

T-Mobile US verwelkomde bijna twee miljoen nieuwe klanten in het vierde kwartaal en zag de resultaten stijgen. De groepsomzet steeg met 5,1 procent naar 10,8 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 2,7 miljard dollar, maar hierin is wel een eenmalige bate verwerkt van 2,2 miljard dollar gerelateerd aan de verlaagde vennootschapsbelasting in Amerika. Het aandeel daalde 0,7 procent.

Tyson Foods steeg krap 5 procent, nadat de vleesverwerker beter dan verwachte resultaten bekendmaakte. De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,59 naar 1,81 dollar. Er was gerekend op 1,49 dollar.

NXP Semiconductors behaalde in het vierde kwartaal hogere resultaten. De omzet steeg met krap een procent en de nettowinst ging van 520 miljoen naar 753 miljoen euro. NXP zei donderdag in een toelichting op de resultaten dat de overname door Qualcomm cruciaal is om op lange termijn aan de vraag van klanten te kunnen voldoen. Het aandeel won 1,6 procent.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag lager. De Dow Jones daalde fractioneel tot 24.893,35 punten, terwijl de S&P 500 index een half procent verloor op 2.681,66 punten. Techbeurs Nasdaq gaf 0,9 procent aan waarde prijs op 7.051,98 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.