Valuta: focus op Brits rentebesluit

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 09:49

Geen renteverhoging verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De aandacht zal donderdag op de valutamarkten vooral uitgaan naar het Britse rentebesluit. Dit stelde valuta-analist Paul Erdmann van Ebury.

Erdmann wees erop dat er niet wordt verwacht dat de Bank of England de belangrijkste rente tarieven zal aanpassen. "In de markt gaat ongeveer 80 procent uit van een renteverhoging in augustus dit jaar."
Geen wijziging zal betekenen dat de rente blijft staan op 0,5 procent. Het opkoopprogramma voor staatsobligaties wordt daarbij waarschijnlijk gehandhaafd op 435 miljard Britse pond en dat voor bedrijfsobligaties op 10 miljard pond.

Tegelijkertijd maakt de Britse bank ook economische groeiramingen bekend. Hierbij zal de aandacht vooral uitgaan naar hoe de centrale bankiers de ontwikkeling van de inflatie inschatten. In november vorig jaar zei voorzitter Mark Carney dat er meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie weer richting de 2 procent te krijgen die de Bank of England prefereert. Momenteel ligt de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op 3,0 procent.

Marktanalisten van Rabobank wezen erop dat vannacht in Amerika een begroting is overeengekomen voor een periode van twee jaar, waarover de Senaat en het Huis van Afgevaardigden later vandaag zullen stemmen. Vooral bij de stemming in het Huis rekent Rabobank op moeilijkheden.

Het Britse pond noteerde tegen de dollar op 1,3867, ten opzichte van 1,3882 rondom het slot van de aandelenmarkten op Wall Street. De euro/dollar noteerde op 1,2250, waar dat woensdagavond 1,2269 was.

De aandacht zal donderdag op de valutamarkten vooral uitgaan naar het Britse rentebesluit. Dit stelde valuta-analist Paul Erdmann van Ebury.

Erdmann wees erop dat er niet wordt verwacht dat de Bank of England de belangrijkste rente tarieven zal aanpassen. "In de markt gaat ongeveer 80 procent uit van een renteverhoging in augustus dit jaar."
Geen wijziging zal betekenen dat de rente blijft staan op 0,5 procent. Het opkoopprogramma voor staatsobligaties wordt daarbij waarschijnlijk gehandhaafd op 435 miljard Britse pond en dat voor bedrijfsobligaties op 10 miljard pond.

Tegelijkertijd maakt de Britse bank ook economische groeiramingen bekend. Hierbij zal de aandacht vooral uitgaan naar hoe de centrale bankiers de ontwikkeling van de inflatie inschatten. In november vorig jaar zei voorzitter Mark Carney dat er meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie weer richting de 2 procent te krijgen die de Bank of England prefereert. Momenteel ligt de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op 3,0 procent.

Marktanalisten van Rabobank wezen erop dat vannacht in Amerika een begroting is overeengekomen voor een periode van twee jaar, waarover de Senaat en het Huis van Afgevaardigden later vandaag zullen stemmen. Vooral bij de stemming in het Huis rekent Rabobank op moeilijkheden.

Het Britse pond noteerde tegen de dollar op 1,3867, ten opzichte van 1,3882 rondom het slot van de aandelenmarkten op Wall Street. De euro/dollar noteerde op 1,2250, waar dat woensdagavond 1,2269 was.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.