Tyson Foods overtreft verwachtingen

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 14:00

Operationele winst omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Tyson Foods heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald. Dit bleek donderdagmiddag uit de cijfers van de Amerikaanse producent van vlees en voedingsproducten.

De omzet steeg van 9,2 miljard naar 10,2 miljard dollar, terwijl was gerekend op 9,9 miljard dollar.

De operationele winst nam daarentegen af van 982 miljoen naar 927 miljoen dollar. De verkoop van rundvlees leverde daarbij 256 miljoen dollar op, ruim minder dan de 299 miljoen dollar een jaar terug. Varkensvlees bracht krap 100 miljoen dollar minder in het laatje terwijl kip circa 10 miljoen dollar meer opleverde dan een jaar geleden. De tak die bevroren en gekoelde producten verkoopt behaalde een operationele winst van 261 miljoen dollar, tegenover 190 miljoen dollar in de vergelijkbare periode.

De nettowinst, inclusief een eenmalige bate van 790 miljoen dollar vanwege de lagere belastingen in Amerika, steeg van 594 miljoen naar 1,6 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel steeg van 1,59 naar 1,81 dollar. Er was gerekend op 1,49 dollar.

Outlook

Rekening houdend met de voordelen van de lagere belastingen verwacht Tyson dit boekjaar een aangepaste winst per aandeel van 6,55 tot 6,70 dollar, wat een stijging van 23 tot 26 procent zou zijn ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

In de handel voorbeurs steeg het aandeel Tyson Foods met 5,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.