Strategische hervormingen Commerzbank werpen vruchten af

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 08:17

Duitse bank hoopt in 2018 weer dividend uit te keren.

(ABM FN-Dow Jones) Commerzbank zag de opbrengsten in 2017 toenemen terwijl onder de streep een lagere nettowinst overbleef vanwege een herstructureringslast. Dit meldde de Duitse bank donderdagochtend.

"We hebben in 2017 goede voortgang geboekt: we hebben stappen gezet met de digitalisering van de bank en zijn sterk gegroeid. Daarom streven we er naar om in 2018 weer dividend uit te keren", zei CEO Martin Zielke in een toelichting.

In 2016 kondigde Commerzbank een omvangrijke herstructurering aan, waarbij duizenden banen verloren gingen en de uitkering van dividend werd stopgezet. In 2017 werd hiervoor nog een voorziening genomen van meer dan 800 miljoen euro. Dit drukte de nettowinst, die uitkwam op 156 miljoen euro. In 2016 lag de nettowinst nog op 279 miljoen euro.

De operationele winst daalde van 14 miljard tot 13 miljard euro maar steeg wel wanneer geschoond voor eenmalige items. Daarnaast hoefde Commerzbank ook een minder hoge voorziening te nemen op verliezen op slechte leningen. Dit bedrag lag in 2017 op 781 miljoen euro, van 900 miljoen euro in 2016.

De nettorentebaten stegen van 8,57 miljard euro naar circa 8,61 miljard euro. Verder kon de bank in 2017 502.000 nieuwe klanten verwelkomen bij de retailbanken. De
Common Equity Tier 1 kapitaalratio verbeterde van 13,5 procent in september 2017 tot 14,1 procent ultimo december. Eind december 2016 stond de kapitaalratio op 12,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

7 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

13 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

29 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

38 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

43 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.