Reuters haalt eigen winstdoel

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 13:07

Grote deal met Blackstone.

(ABM FN-Dow Jones) Thomson Reuters heeft in 2017 de eigen winstdoelstelling gehaald. Dit bleek donderdag uit kwartaalcijfers van het databedrijf.

In het vierde kwartaal behaalde Reuters een omzet van ruim 2,9 miljard dollar. Dat was 3 procent meer dan in 2016, wat deels te danken was aan gunstige wisselkoerseffecten. Tegen constante wisselkoersen steeg de omzet met 1 procent. Ook over heel 2017 ging de omzet met 1 procent omhoog.

De operationele winst steeg afgelopen kwartaal zelfs met 51 procent naar 445 miljoen dollar. In 2016 had Reuters echter voor 212 miljoen dollar aan bijzondere posten.

De winst per aandeel daalde met 73 procent naar 0,81 dollar. De aangepaste winst per aandeel steeg van 0,31 naar 0,60 dollar.

In heel 2017 was er een aangepaste winst per aandeel van 2,51 dollar.

Eind januari meldde Reuters, tegelijk met de aankondiging van een deal met Blackstone, dat het zou voldoen aan de eigen winstdoelstelling van een aangepaste winst per aandeel van 2,48 tot 2,51 dollar. In 2016 verdiende het databedrijf 1,79 dollar.

Het jaardividend bleef onveranderd op 1,38 dollar per aandeel.

Deal

Blackstone en Reuters bereikten vorige maand overeenstemming over een deelneming door Blackstone van 55 procent in de tak Financial & Risk van Reuters. 

Met de deal wordt de betreffende divisie, in 2017 goed voor een omzet van circa 6 miljard dollar, gewaardeerd op ongeveer 20 miljard dollar. De nieuwsdienst van Reuters is geen onderdeel van de transactie. F&R zal jaarlijks tenminste 325 miljoen dollar betalen om toegang te blijven houden tot de nieuwsdiensten van Reuters. Daarvoor is een contract van 30 jaar afgesloten, waarbij ook afspraken zijn gemaakt over het gebruik van de merknaam.

Reuters zal de opbrengsten van de deal met Blackstone gebruiken om te investeren in de divisies Legal en Tax & Accounting, schulden af te lossen en eigen aandelen in te kopen, zo kondigde het in januari aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

15 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

37 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.