Omzet en winst AkzoNobel licht in de lift

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 07:29

Concern komt met voorlopige resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft het afgelopen jaar de omzet en winst bescheiden zien stijgen en ligt op schema om de doelstellingen voor 2020 te realiseren. Dit maakte verf- en chemieconcern donderdag voorbeurs bekend bij de vrijgave van de voorlopige, niet-gecontroleerde financiële resultaten voor het jaar 2017.

De omzet, inclusief de intern afgesplitste activiteiten van het onderdeel Specialty Chemicals, valt naar verwachting in 2017 drie procent hoger uit op 14.575 miljoen. Exclusief valuta-invloeden zou sprake geweest zijn van een groei van vier procent.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) zal naar verwachting uitkomen op 1.525 miljoen, ten opzichte van 1.502 miljoen euro een jaar eerder.

Voor 2020 ligt het bedrijf naar eigen zeggen op koers om de doelstellingen voor 2020 te behalen. AkzoNobel mikt op een rendement op de omzet bij de divisie Paints en Coatings van meer dan 15 procent en een rendement op de investeringen bij deze divisie van 25 procent. Voor de divisie Specialty Chemicals liggen deze cijfers op respectievelijk 16 en 20 procent.

Het concern meldde daarnaast dat de interne afsplitsing van het onderdeel Specialty Chemicals is afgerond. Een volledige afsplitsing van Specialty Chemicals, via een verkoop of via een juridische afsplitsing, ligt op schema voor april 2018, herhaalde AkzoNobel.

Over de operationele gang van zaken maakte het bedrijf bekend dat de ontwikkelingen voor Decorative Paints positief blijven in Azië, terwijl de ontwikkelingen in de scheepvaart en olie- en gasindustrie de cijfers van de Performance Coatings negatief beïnvloeden, door onder meer hogere grondstofprijzen.

Het concern rapporteert op 8 maart zijn officiële vierde kwartaal- en jaarresultaten. Dit is later dan voorgaande jaren als gevolg van het proces van financiële verslaglegging behorend bij de afsplitsing van Specialty Chemicals.

AkzoNobel sloot woensdag op een positief Damrak drie procent hoger op 74,46 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

9 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

31 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,36 0,15% 0,12 78,24