Olieprijs lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 20:42

Stijgende Amerikaans productie en voorraden drukken olieprijs.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege de stijgende Amerikaanse productie en voorraden.

Daarmee is de olieprijs voor de vijfde opeenvolgende sessie lager gesloten, waarbij de benchmark in de Verenigde Staten wegzakte naar het laagste niveau sinds begin januari.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week voor de tweede opeenvolgende week zijn gestegen. In de week eindigend op 2 februari stegen de olievoorraden met 1,9 miljoen vaten tot circa 420,3 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen op met 3,4 miljoen tot 245,5 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie toenamen met 3,9 miljoen vaten tot 141,8 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 88,1 naar 92,5 procent.

Daarnaast meldde het agentschap dat de Amerikaanse productie op recordniveau's noteerde.

"Het is nu duidelijk dat de olieprijzen eind januari te hoog waren om de oliemarkt op lange termijn in evenwicht te houden, omdat de productie in de Verenigde Staten nu zo sterk stijgt dat er een risico bestaat op een hernieuwd overaanbod als de OPEC niet vrijwillig afstand doet van marktaandeel", meldden analisten van Commerzbank.

Uit het wekelijkse voorradenrapport van het EIA blijkt volgens de analisten dat de oliemarkt "absoluut niet krap" is, terwijl de ruwe olievoorraden stegen ondanks een verrassende toename van de capaciteitsbenutting van raffinaderijen.

Zij merkten echter op dat de stijging van de productie te wijten was aan een aanpassing van nieuwe productieschattingen door het EIA.

De maart-future op een vat West Texas Intermediate verloor donderdag 0,64 dollar, of 1,0 procent, op een settlement van 61,15 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

54 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.