Meer winst voor Total

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 09:07

Ook meer omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Total heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs met de publicatie van de kwartaalcijfers van de Franse oliereus.

Volgens CEO Patrick Pouyanné kon Total profiteren van de hogere olieprijzen. Een vat Brent steeg in de periode gemiddeld tot 54 dollar, van 44 dollar een jaar eerder.

Total boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van ruim 1 miljard dollar, in vergelijking tot 548 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2017 was wel sprake van een flinke winstdaling. Toen kwam de winst nog uit op ruim 2,7 miljard dollar.

De omzet steeg in het vierde kwartaal van 42,3 miljard naar 47,4 miljard dollar. De omzet werd deels gespekt door een flinke resultaatverbetering bij Upstream, van 80 procent, terwijl de operationele kasstroom bij de tak met 40 procent verbeterde.

Jaarcijfers

In heel 2017 steeg de omzet van 149,7 miljard naar 171,5 miljard dollar. De nettowinst liep met 39 procent op tot 8,6 miljard dollar.

Verder wist Total de investeringen binnen de perken te houden met 14,4 miljard dollar. Dit was binnen de afgegeven bandbreedte van 13 miljard tot 15 miljard dollar. Bovendien kwamen de kostenbesparingen met 3,7 miljard dollar, 200 miljoen dollar hoger uit dan gepland.

Total kondigde een kwartaaldividend aan van 0,62 euro per aandeel, dat uitgekeerd zal worden in juni 2018. Daarmee komt het jaardividend uit op 2,48 euro. Dit is een stijging ten opzichte van 2016 van 1,2 procent.

Outlook

Op basis van de verwachting dat de kasstroom vanaf 2018 verder zal verbeteren, stelt het management voor om aandeelhouders de komende drie te belonen via een combinatie van aandelenterugkoopprogramma's en dividenduitkeringen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

12 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

34 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TOTAL toevoegen aan uw watchlist 45,90 1,64% 0,74 45,16