Intertrust ziet omzet sterk groeien in vierde kwartaal

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 08:01

Overtreft jaardoel voor onderliggende groei.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in het vierde kwartaal van 2017 flink meer werk gehad aan de registratie van de eindbegunstigden van juridische entiteiten, waardoor het aangepaste jaardoel voor de onderliggende omzetgroei toch nog ruim werd overtroffen na een moeilijk jaar voor het trustkantoor.

  De omzet steeg in het vierde kwartaal met 5,5 procent, vergeleken, met een jaar eerder, tot 127,4 miljoen euro terwijl de winst bijna verdubbelde van 15,9 miljoen euro naar 29,9 miljoen euro. De winst was vrijwel gelijk aan de analistenverwachting.   De onderliggende omzetgroei, exclusief overnames, was in het vierde kwartaal hoger, met 7,2 procent. De onderliggende groei voor het hele jaar kwam daarmee uit op 4,4 procent, ruim boven de 3,7 procent waar analisten op hadden gerekend. Bij de derdekwartaalcijfers zei Intertrust nog op koers te liggen om het aangepaste groeidoel van 3,5 procent dit jaar te halen.   De EBITA-marge verbeterde in het kwartaal van 33,3 procent naar 37,8 procent. Hier was 39,0 procent voorzien.    Vertrekkend directeur David de Buck sprak van een solide toename van de omzet en het bedrijfsresultaat, conform de eigen verwachtingen en aan de bovenkant van de indicaties die het bedrijf naar buiten toe had afgegeven.    "De resultaten in Nederland verbeterden in het vierde kwartaal, profiterend van een lager verloop van personeel, tot normaal niveau, maar de markten blijven uitdagend", aldus De Buck.    In Luxemburg was er sterke groei, vooral bij de beleggingsfondsen, terwijl ook de Kaaiman-eilanden omzetgroei liet zien, na eerdere dalingen.    Intertrust stelt een jaardividend voor van 0,61 euro, op basis van een aangepaste winst per aandeel van 1,53 euro in 2017.    Het aandeel Intertrust sloot woensdag 2,3 procent hoger op 14,44 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
INTERTRUST toevoegen aan uw watchlist 17,50 -0,17% -0,03 17,47