Inflatie loopt op

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 06:39

Consumentenprijzen stegen in januari 1,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is in januari opgelopen naar 1,5 procent. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdagochtend. In december kwam de inflatie op jaarbasis nog uit op 1,3 procent.

De toename is vooral te verklaren door de stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Gas werd in januari bijna 6 procent duurder dan een jaar eerder en de prijs voor elektriciteit nam zelfs met bijna 13 procent toe op jaarbasis. Die prijsstijging was in december kleiner, aldus het CBS. De toename van de energieprijzen in januari was verder toe te schrijven aan de hogere energiebelastingen. De prijs van kleding had een drukkend effect op de inflatie, volgens het statistiekbureau.

Op basis van de Europees geharmoniseerde prijsindex (HICP) kwam de inflatie in januari ook uit op 1,5 procent, van 1,2 procent in december. In de eurozone was juist sprake van een lichte verzwakking van 1,4 tot 1,3 procent. Sinds juli 2017 stijgen de consumentenprijzen in ons land harder dan die in de eurozone.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen Aegon licht lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op winst

Markt blijft turbulent.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stabiel

Gemengde gevoelens bij IEA-rapport.

Gisteren - Lees verder

Onzekerheid overheerst op Europese beurzen

Beleggers wachten op inflatie- en groeidata.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.