Hogere resultaten NXP

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 07:34

Nieuwe belastingregels VS gunstig.

(ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors heeft in het vierde kwartaal van 2017 hogere resultaten behaald. Dit bleek donderdagochtend vroeg uit de resultaten van de toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie uit Eindhoven.

In de verslagperiode steeg de omzet van van 2,44 miljard naar 2,46 miljard dollar. Dat was een stijging van krap een procent. Op kwartaalbasis liep de omzet met bijna 3 procent op.

De operationele winst steeg van 173 miljoen naar 210 miljoen dollar, een toename van bijna 29 procent op jaarbasis. Daarbij verbeterde de brutomarge van 48,7 naar 50,6 procent. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2017 verzwakte de brutomarge licht.

De nettowinst steeg van 520 miljoen naar 753 miljoen euro. De stijging was deels te verklaren door een gunstige impact van krap 750 miljoen dollar vanwege de nieuwe belastingregels in Amerika.

Jaarcijfers

In 2017 nam de omzet met 2,5 procent af op jaarbasis tot 9,26 miljard dollar. Op operationeel vlak werd evenwel weer winst behaald, van 2,1 miljard, tegen een verlies van 150 miljoen dollar in 2016

Voortgang overname door Qualcomm

Qualcomm kondigde in 2016 aan NXP te willen overnemen voor 47 miljard dollar, of 110 dollar per aandeel. Het bod werd recent nog verlengd tot 9 februari, omdat slechts een heel klein deel van de aandelen tot nu toe werd aangemeld. Qualcomm wil zeker 80 procent van de uitstaande aandelen in bezit krijgen. Dat kan eventueel verlaagd worden tot 70 procent. Toezichthouders zijn inmiddels bijna allemaal akkoord gegaan. Qualcomm verwacht nog steeds dat de transactie in de komende tijd wordt afgerond, zei het concern bij de jaarcijfers eind januari. Qualcomm is momenteel zelf overnameprooi voor Broadcom. NXP zei donderdag in een toelichting op de resultaten dat de transactie met Qualcomm cruciaal is om op lange termijn aan de vraag van klanten te kunnen voldoen.

Het aandeel NXP noteerde in de elektronische nabeurshandel vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

7 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

7 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in VolkerWessels

Stemrecht van minder dan 5 procent.

10 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.