Europese beurzen lager de middag in

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 12:39

Herstel krijgt geen vervolg.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa noteerden donderdag rond het middaguur lager. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,6 procent, de Duitse DAX daalde 1,1 procent, de Franse CAC leverde 0,9 procent in en de Britse FTSE 100 stond 0,8 procent lager.

"De Europese beurzen kleuren rood door beleggers die winst pakken na de positieve handelsdag gisteren. Het zwakke slot van Wall Street maakt beleggers aan deze kant van de Atlantische Oceaan zenuwachtig en het optimisme van woensdag is verdwenen", concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak hadden beleggers ook weinig om zich aan op te trekken. Duitse handelscijfers waren sterk, met een import en export op recordniveau in 2017 en Chinese exportdata lieten voor de elfde maand op rij een stijging zien.

De meeste aandacht gaat vanmiddag echter uit naar het rentebesluit van de Bank of England. Wijzigingen worden niet verwacht en dus blijft de rente vermoedelijk staan op 0,5 procent. Waar de markt vooral benieuwd naar is, zijn de nieuwe groei- en inflatieramingen van de centrale bank. Die bepalen namelijk ook de bijbehorende rente guidance die ce Bank of England bekend zal maken. Mogelijk wordt het aantal renteverhogingen dat de markt verwacht verhoogd van twee naar drie tussen 2018 en 2019.

Volgens marktanalist Madden van CMC kan het Britse pond volatiel bewegen rond het rentebesluit. Rond lunchtijd verhandelde de munt ten opzichte van de dollar op 1,3903 en ten opzichte van de euro op 0,8805. De euro/dollar kostte 1,2237. Woensdag bij het slot van Wall Street lag de wisselkoers op 1,2263.

Olie werd donderdag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Société Générale behaalde in het vierde kwartaal van 2017 minder winst, terwijl de omzet licht steeg. De Franse bank zei het jaar met vertrouwen te zijn begonnen. Het aandeel steeg 3,5 procent.

Commerzbank zag de winst in het vierde kwartaal afnemen, onder meer vanwege een voorziening van ruim 800 miljoen euro om herstructureringskosten te dekken. De nettorentebaten stegen wel en de Duitse bank is van plan vanaf dit jaar weer dividend uit te keren. Het aandeel steeg 0,7 procent.

Total zag de opbrengsten in het vierde kwartaal toenemen en maakte bekend beleggers in de komende drie jaar te zullen belonen via aandeleninkoopprogramma's en dividenduitkeringen. Het aandeel kreeg er 1,5 procent bij.

Sectorgenoten als Royal Dutch Shell en BP verloren achtereenvolgens 1,3 en 1,0 procent.

Drankenfabrikant Pernod Ricard zag de nettowinst in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar toenemen dankzij lagere kosten en een eenmalige bate door de verkoop van Schotse activiteiten. Het aandeel noteerde 2,1 procent in het groen.

TDC was een blikvanger nadat woensdagavond laat bekend werd dat het Deense telecombedrijf een overnamebod van het Australische Macquarie en de Deense pensioenfondsen PFA, PKA en ATP heeft afgewezen. Het aandeel steeg maar liefst 17,0 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden donderdag op een lagere opening. De futures op de S&P 500 leverden rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

De Dow Jones index daalde woensdag 0,1 procent tot 24.893,35 punten, terwijl de S&P 500 index een half procent verloor op 2.681,66 punten. Techbeurs Nasdaq gaf zelfs 0,9 procent aan waarde prijs op 7.051,98 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.281,58 1,13% 59,06 5.222,52
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.505,43 0,76% 41,54 5.463,89