Chinese export groeit minder hard

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 06:10

Import wel fors omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De export in China is in januari voor de elfde maand op rij gestegen maar wel minder hard dan in de maanden ervoor. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de Chinese douane.

De uitvoer van Chinese goederen nam afgelopen maand, gerekend in yuan, met 6 procent toe. Dat was minder dan de groei van 7,4 procent in december 2017 en circa 10 procent in november vorig jaar.

De import steeg in de laatste maand van 2017 met slechts 0,9 procent maar veerde in januari flink op, met een toename van 30,2 procent op jaarbasis.

Export in dollars groeit in stabiel tempo

Gerekend in dollars steeg de export in januari met 11,1 procent op jaarbasis na een toename van bijna 11 procent in december. Er werd voor januari gerekend op een stijging van 10,2 procent.

De import trok ook in dollars fors aan, van een stijging van 4,5 procent in december tot een toename van bijna 37 procent in januari. Er was gerekend op een importstijging van zo'n 9 procent.

Het handelsoverschot van China kwam vorige maand uit op 135,8 miljard yuan of 20,3 miljard dollar, en kromp daarmee flink ten opzichte van het overschot van circa 362 miljard yuan in december. Er was voor januari gerekend op een handelsoverschot van ruim 56 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

13 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

20 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

36 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.