Beursupdate: Beusplein 5 lager van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 09:23

Intertrust uitblinker.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag conform verwachting lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,8 procent lager naar 531,89 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,8 procent prijs gaf.

In de AEX was AkzoNobel de witte raaf met een winst van twee procent na rapportering van voorlopige jaarcijfers. Deutsche Bank sprak in een reactie van overtroffen verwachtingen, waardoor analisten hun taxatie voor de winst per aandeel met vijf tot tien basispunten opwaarts zullen bijstellen, aldus Deutsche Bank.

Cijfers van SBM Offshore kregen met een verlies van 2,5 procent juist een negatief onthaal. Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen sprak in een reactie van een wat zwakke outlook en KBC Securities verlaagde het koersdoel licht. Ook Unibail-Rodamco en ArcelorMittal stonden onder druk met verliezen van krap twee procent.

In de AMX stonden beleggers op de banken voor de cijfers van Intertrust. Zakenbank Berenberg bestempelde de cijfers als veel beter dan verwacht. Het belangrijkste nieuws volgens Berenberg is dat de grootste divisie Nederland weer autonome groei liet zien, met 8 procent in het vierde kwartaal, terwijl er over de voorgaande drie kwartalen nog sprake was van krimp. Het aandeel koerste 10 procent hoger.

Onder de kleinere fondsen koerste broker BinckBank bijna drie procent lager naar 4,30 euro. KBC Securities verlaagde het advies voor BinckBank van Houden naar Reduceren, op basis van een verwachte winstdaling en margedruk. Het koersdoel werd vastgesteld op 4,00 euro.

Fagron voegde nog eens 2,1 procent aan de koers toe, nadat het aandeel woensdag al stevig steeg na het openen van de boeken.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

53 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85