Beursblik: sterk kwartaal voor AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 10:21

ING te spreken over voorlopige resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft sterke prestaties gerapporteerd over het vierde kwartaal van 2017. Dit concludeerde analist Stijn Demeester van ING naar aanleiding van de voorlopige cijfers die het verf- en chemieconcern donderdag bekendmaakte.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) in het vierde kwartaal overtrof de verwachtingen volgens de analist met 15 procent en in heel 2017 met 2,6 procent. Demeester vond dat met name onderdeel Specialty Chemicals het goed deed, en dat is goed nieuws voor het afsplitsingsproces van deze tak die voor april dit jaar plaats moet vinden.

Demeester wees erop dat AkzoNobel de doelstellingen voor de jaren tot 2020 bevestigde en dat hieruit een EBIT marge naar voren komt van 14 procent. Dat betekent volgens de analist dat er nog een lange weg te gaan is aangezien deze marge vorig jaar op 10,5 procent uitkwam.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 80,00 euro. Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag op een rood Damrak 2,9 procent hoger op 76,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,36 0,15% 0,12 78,24