Beursblik: outlook SBM Offshore meevallend

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 08:37

Morgan Stanley noemde cijfers 2017 conform verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in 2017 conform verwachting gepresteerd en gaf een meevallende outlook af. Dit stelden analisten van Morgan Stanley donderdag, die op een licht positieve koersreactie rekenen.

Naast dat de cijfers in lijn met de consensus waren, was de afgegeven outlook voor 2018 een meevaller. SBM Offshore rekent op een omzet van 1,9 miljard dollar, wat 14 procent meer is dan de Amerikaanse zakenbank voorzag. Daarbij merkte het Schiedamse bedrijf op dat de marktvooruitzichten verbeteren.

De door SBM voorziene terugval van de EBITDA dit jaar naar 750 miljoen dollar is vrijwel in lijn met de 748 miljoen dollar waarop de analisten van Morgan Stanley al rekenden.

Het voorgestelde dividend van 0,25 dollar per aandeel is 9 procent meer dan in 2016 en licht beter dan de 0,24 dollar die analisten hadden verwacht.

Meer nieuws over de afwikkeling van het Braziliaanse smeergeldaffaire werd niet verstrekt. Wel wezen de analisten er op dat SBM Offshore schreef dat het niet zeker is dat er een tevredenstellende afronding wordt bereikt, waarbij ook de timing onduidelijk blijft.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies op SBM Offshore met een koersdoel van 15,00 euro. Het aandeel sloot woensdag 0,9 procent hoger op 14,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Wall Street eindigt lager

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger na Fed-notulen

Walmart verder omlaag.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs eindigt lager

Handelaren wachten op nieuwe voorraadcijfers.

Gisteren - Lees verder

Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Wall Street hoger na publicatie notulen

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SBM OFFS... toevoegen aan uw watchlist 13,78 -1,15% -0,16 13,94