Beursblik: Morgan Stanley verlaagt advies ABN AMRO

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 08:19

Dividendvooruitzicht niet meer bovengemiddeld.

(ABM FN-Dow Jones)  Morgan Stanley heeft het advies voor ABN AMRO verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, en het koersdoel van 30,50 naar 28,50 euro, nu de uitkering van extra dividend langer op zich laat wachten. Dat schreef de Amerikaanse zakenbank in een rapport.

ABN AMRO laat nog steeds een sterk rendement zien en een goede kostendiscipline bij bescheiden groei. "We zien veel dat ons bevalt", stelden analisten Bruce Hamilton en David Bengtsson van Morgan Stanley. Maar omdat de teruggave van kapitaal langer op zich laat wachten is het distributieprofiel van de bank niet langer beter dan dat van de sector.

Een uitkering van 50 procent van de winst over de jaren 2018 tot en met 2020 impliceert een dividendrendement van 4,5 tot 5 procent, wat overeenkomt met het sectorgemiddelde. De kans op extra dividend als de buffer bovenaan de doelstelling van 17,5 tot 18,5 procent komt biedt opwaartse ruimte, maar slechts geleidelijk, verwacht de Amerikaanse zakenbank, die zelf rekent op een uitkering van 60 procent van de winst in 2019. Dat is "prima", maar niet aantrekkelijk vergeleken met bijvoorbeeld DNB of Danske.

De reden dat dit tegenvalt is dat de impact van Basel IV-kapitaaleisen toch wat groter is dan de zakenbank had verwacht, lichtte Morgan Stanley toe. De analisten zien meer overtuigende mogelijkheden om in te spelen op de terugkeer van inflatie, onder andere in Caixa, Santander en Intesa.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag 3,4 procent lager op 25,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: winstdaling voor Kendrion na lastige maand december

Concern is positief gestemd over 2018.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

55 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 25,12 0,08% 0,02 25,27