Beursblik: KBC Securities verlaagt advies BinckBank

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 09:08

Voorziet lagere winst en margedruk.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het advies voor BinckBank verlaagd van Houden naar Reduceren, op basis van een verwachte winstdaling en margedruk. Dat meldde de bank donderdag in een rapport.

Daar staat tegenover dat meer marktvolatiliteit de transactievolumes kan opstuwen. Ook is er nog altijd een kans op een overnamepremie.

Afgezien van bijzondere posten was de nettowinst van BinckBank in het vierde kwartaal volgens analist Jason Kalamboussis ongeveer 20 procent lager dan de consensusverwachting.

Omdat in 2018 de amortisatie van Alex wegvalt en er ook geen onderdelen meer kunnen worden verkocht, verwacht de analist dit jaar 40 procent minder winst dan in 2017 en een meer bescheiden dividendrendement van 3,7 procent.

BinckBank heeft de daling van het aantal transacties en van de marges tot staan weten te brengen, maar of de fee-inkomsten kunnen worden hersteld, blijft volgens Kalamboussis de vraag.

KBC Securities ziet meer waarde in andere financials die vergelijkbaar gewaardeerd zijn als BinckBank en verlaagde daarom het koersdoel van 4,50 euro naar 4,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

9 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

15 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

31 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

41 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

46 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,76 -0,83% -0,04 4,80