Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ABN AMRO

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 15:01

Advies blijft Outperform.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 32,50 naar 31,00 euro, maar handhaafde het advies op Outperform, omdat de Zwitserse zakenbank nog steeds denkt dat de Nederlandse bank zich zal onderscheiden met een hoog dividendrendement.

Volgens analist Marcell Houben is het bestuur van ABN AMRO erg behoudend in zijn kapitaalbeleid, omdat Basel IV pas vanaf 2021 wordt ingevoerd en nog verwaterd kan worden, terwijl de bank zijn buffer al vanaf 2018 aanpast.

Analist Houben denkt dat ABN AMRO een aandeel is dat structureel een dividendrendement van 5 procent biedt en voor de jaren 2019 en 2020 zo'n 8,5 procent zal teruggeven aan de aandeelhouders in de vorm van contanten. Dat laatste is op basis van zijn inschatting dat de bank zo'n 800 miljoen aan overtollig kapitaal zal hebben per eind 2019.

Verder ziet Credit Suisse ruimte voor verdere kostenverlagingen, omdat de kostenratio van 59 procent in 2017 te hoog lijkt, vergeleken met de 53 procent die hij ziet bij sectorgenoten.

Tenslotte maakt de waardering op tien keer de verwachte winst van 2018 het aandeel aantrekkelijk. Houben ziet een koers die sinds het begin van het jaar 2 procent achterblijft bij de Europese bankensector als een goed instapmoment.

Credit Suisse verhoogde de winstverwachtingen voor 2018 en 2019 met 3 procent, maar schoof de verwachte aandeleninkoop in 2018 door naar 2019, waardoor de verwachte winst per aandeel dit jaar nog wat lager blijft en het koersdoel dus ook omlaag gaat.

Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdag 0,9 procent hoger op 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Duits ondernemersvertrouwen omlaag

Ifo index naar 115,4 in februari.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P Equity Research verhoogt koersdoel Wolters Kluwer

Koersdoel naar 46,00 euro.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Neways presteert boven verwachting

NIBC handhaaft koopadvies.

29 minuten geleden - Lees verder

Valuta: centrale banken beeldbepalend op valutamarkt

Vandaag focus op notulen ECB.

45 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC haalt Avantium van verkooplijst

Advies naar Neutraal.

53 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ABN AMRO... toevoegen aan uw watchlist 25,31 0,32% 0,08 25,23