Beursblik: beperkt herstel in vierde kwartaal voor Flow Traders verwacht

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 13:56

Terugkeer volatiliteit in eerste kwartaal veel relevanter voor beleggers.

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders zal vrijdag naar verwachting een fors lagere winst over het vierde kwartaal rapporteren dan een jaar eerder, hoewel de cijfers wel beter zullen zijn dan in het derde kwartaal. Dat blijkt uit een consensusverwachting van analisten, die werd opgesteld door het bedrijf zelf.

De nettowinst daalde naar verwachting van 25 miljoen euro een jaar eerder, toen de flitshandelaar een sterk kwartaal kende, naar 7,5 miljoen euro. Dat resultaat zou wel iets beter zijn dan de 5,6 miljoen in het derde kwartaal.

De netto-omzet viel volgens de analisten ook fors lager uit met 37 miljoen euro, tegen 69 miljoen een jaar eerder. In het derde kwartaal was dit 32 miljoen. Het EBITDA-resultaat daalde naar verwachting van 33 miljoen euro naar 11 miljoen euro, een licht herstel tegenover de 8 miljoen euro van het derde kwartaal.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam verwacht dat beleggers weinig waarde zullen hechten aan deze cijfers. De recente terugkeer van volatiliteit in het eerste kwartaal is namelijk veel belangrijker voor het aandeel. De volatiliteit begon te stijgen kort voordat de aandelenmarkten wereldwijd onderuit gingen en staat inmiddels ruim boven de niveaus van vorig jaar. “En de rest van de resultaten zag er sowieso goed uit”.

Terugkeer naar normalere niveaus van volatiliteit zal zowel de omzet als de marges van Flow Traders sterk kunnen verbeteren, denkt Roeg.

Het aandeel Flow Traders is de afgelopen twee jaar zeer sterk gedaald, van 45 euro begin 2016 naar 33 euro begin 2017 tot een dieptepunt rond 17 euro in november vorig jaar. De afgelopen dagen krabbelde de koers weer op tot boven 23 euro.

Volgens Roeg is de daling voor driekwart te verklaren uit de lagere volatiliteit. Dat betekent dat die koersdaling grotendeels weer goedgemaakt kan worden, als de hogere marktvolatiliteit zou aanhouden. Het is volgens de analist evenwel niet uitgesloten dat de volatiliteit weer inzakt tot het lage niveau van 10 procent van eind vorig jaar.

UBS liet woensdag in een rapport zien dat het koersdoel voor Flow Traders afhankelijk van de marktvolatiliteit kan schommelen van het huidige bodemniveau van 21,50 euro tot zelfs 72,00 euro, bij een extreem volatiel jaar op de beurzen.

Flow Traders publiceert de cijfers vrijdag voorbeurs. Het aandeel stond donderdagmiddag 3,6 procent hoger op 23,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen eindigen verdeeld

Economische cijfers zorgden voor druk.

56 minuten geleden - Lees verder

AMG sluit recyclingcontract met olieraffinaderij

Investeert 35 miljoen dollar in recyclinginstallatie

1 uur geleden - Lees verder

Docdata wordt Ease2pay

Nieuwe commissarissen goedgekeurd.

1 uur geleden - Lees verder

May vreest dat Unilever voor Rotterdam kiest - media

Besluit over hoofdkantoor na Brexit spoedig verwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Vinke nieuwe topman Holland Colours

Opvolger van Rob Harmsen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 32,62 -0,49% -0,16 32,78