Bank of England handhaaft rente

Redactie ABM Financial News - 8 februari 2018, 13:01

Centrale bank unaniem in besluit.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft zoals verwacht de rente gehandhaafd nadat die in november 2017 voor het eerst sinds de financiële crisis werd verhoogd. Dit maakte de Britse centrale bank donderdag bekend.

Het belangrijkste rentetarief blijft daarmee staan op 0,5 procent. In november verhoogde de Britse centrale bank de rente voor het eerst in zo'n tien jaar met 0,25 procentpunt tot het huidige niveau in de hoop daarmee de inflatie in te perken en de economie aan te jagen.

Voorzitter Mark Carney zei destijds dat er meer renteverhogingen nodig zijn om de inflatie weer richting de 2 procent te krijgen die de Bank of England prefereert. Momenteel ligt de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op 3,0 procent maar er zijn tekenen dat recent wat inflatiedruk is ontstaan, onder meer door het stijgende Britse pond.

Dat de Britse centrale bank vandaag zijn kruit droog zou houden, was verwacht. De markt rekent nog wel op minstens een renteverhoging dit jaar.

De euro/pond noteerde rond het verschijnen van het Britse rentebesluit op 0,8807.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.